Tilbake til fremtiden II

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
'Tilbake til fremtiden II'
orig. 'Back to the Future Part II'
Nasjonalitet USA USA
Språk Engelsk
Sjanger Science fiction-komedie
Regissør Robert Zemeckis
Manus Robert Zemeckis
Bob Gale
Medvirkende Michael J. Fox
Christopher Lloyd
Thomas F. Wilson
Lea Thompson
Musikk Alan Silvestri
Sjeffotograf Dean Cundey
Klipp Harry Keramidas
Arthur Schmidt
Filmselskap Universal Pictures
Utgitt 1989
Filmformat Widescreen-85
Lengde 108 min
Aldersgrense 10 år
Budsjett 40 mill. USD
Totalomsetning 331 950 000 USD
Forløper Tilbake til fremtiden
Oppfølger Tilbake til fremtiden III

Tilbake til fremtiden II (Orig. 'Back to the Future Part II') er en science fiction-komedie fra 1989, oppfølgeren til Tilbake til fremtiden (1985).

Filmen er regissert av Robert Zemeckis og skrevet av Zemeckis og Bob Gale. Filmen som er den andre i trilogien og ble innspilt samtidig med den siste, Tilbake til fremtiden III, og disse ble utgitt med et halvt års mellomrom.

Handling[rediger | rediger kilde]

Marty McFly med Emmett Brown, som også kalles Doc, er tilbake med tidsreiser! Doc drar inn i fremtiden 2015, for å stoppe Marty's sønn i å gjøre noe ulovlig og havne i fengsel. De greide å endre fremtiden, slik at Biff's etterkommer havner i fengsel. Men før de drar tilbake til nåtiden, oppdager Biff at bilen er en tidsmaskin, og drar tilbake til 1955 for å gi seg selv fra 1955 et blad med alle hesteløp, mesterskap...osv, og om hvem som vinner fra 1985 til 2000. Biff får fatt i boken og vinner masser av penger fordi han visste på forhånd hva og hvilke som vinner i all slags sport. Når Marty og Doc drar tilbake til 1985, oppdager de at Biff har tatt over byen, og eier nå et digert hotell. Marty finner ut at Biff giftet seg med sin mor, og at Biff drepte faren hans. Marty og Doc går tilbake til 1955 for å stoppe gamle Biff i å gi boken om verdensmesterskap, og det greier. Uheldigvis havner Doc med tidsmaskinen tilbake til 1885, uten Marty. Marty går til 1955-Doc som får han tilbake til i år 1885 også.

Roller[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

filmstubbDenne filmrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.