Tilbake til fremtiden II

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Tilbake til fremtiden II
orig. Back to the Future Part II
Generell informasjon
SjangerScience fiction-komedie- Eventyrfilm
Prod.landUSA USA
Utgivelsesår1989
Lengde108 min.
Aldersgrense10 år (1989) (Norge)
Bak kamera
RegissørRobert Zemeckis
ManusforfatterRobert Zemeckis
Bob Gale
KomponistAlan Silvestri
SjeffotografDean Cundey
KlipperHarry Keramidas
Arthur Schmidt
Foran kamera
MedvirkendeMichael J. Fox
Christopher Lloyd
Thomas F. Wilson
Lea Thompson
Annen informasjon
FilmformatWidescreen-85
FilmselskapUniversal Pictures
Budsjett40 mill. USD
Totalomsetning331 950 000 USD
Eksterne lenker
Offisielt nettsted Redigere på wikidata

Tilbake til fremtiden II (originaltittel: Back to the Future Part II) er en amerikansk eventyr- og science fiction-komedie fra 1989 med Michael J. Fox i hovedrollen. Den er oppfølgeren til Tilbake til fremtiden (1985). Filmen er regissert av Robert Zemeckis og skrevet av Zemeckis og Bob Gale. Filmen som er den andre i trilogien og ble innspilt samtidig med den siste, Tilbake til fremtiden III, og disse ble utgitt med et halvt års mellomrom.

Handling[rediger | rediger kilde]

Marty McFly med Emmett Brown, også kalt Doc, er tilbake med mer tidsreiser! Doc drar inn i fremtiden, nærmere bestemt til 21. oktober 2015, for å stoppe Marty's sønn fra å gjøre noe ulovlig og havne i fengsel. Med litt uheldig involvering greier Marty og Doc å endre fremtiden, slik at Biff's etterkommer havner i fengsel i stedet. Men før de drar tilbake til 1985, oppdager 2015's Biff at bilen er en tidsmaskin. Han stjeler den og drar tilbake til 1955 for å gi 1955-Biff et magasin som inneholder alt av sportsresultater fra 1950-2000.

Når Marty og Doc endelig kommer tilbake til 1985, er alt ugjenkjennelig, fordi Biff har tatt over byen etter å ha vunnet en gigantisk formue på vedding, som han allerede visste resultatene på. Marty finner ut at Biff har giftet seg med moren hans, som følge at han drepte Marty's far. Marty og Doc drar tilbake til 1955 for å stoppe 2015-Biff fra å gi sportsmagasinet til seg selv. De greier det med nød og neppe, men tidsmaskinen, med Doc inni, blir truffet av lynet og transportert tilbake til 1885. Doc sender Marty et brev gjennom tiden og forteller at han ikke ønsker å bli reddet fra det ville vesten. Marty oppsøker da 1955-Doc for å, nok en gang, få hjelp med å komme "Tilbake Til Fremtiden".

Roller[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]