Tilbake til fremtiden II

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tilbake til fremtiden II
orig. Back to the Future Part II
Generell informasjon
SjangerScience fiction / Komedie / Eventyr
Utgivelsesår1989
Prod.landUSA
Lengde1 t. 48 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense10 (Norge)
Bak kamera
RegiRobert Zemeckis
Produsent
ManusforfatterRobert Zemeckis
Bob Gale
MusikkAlan Silvestri
SjeffotografDean Cundey
KlippHarry Keramidas
Arthur Schmidt
Foran kamera
Hovedrolle(r)Michael J. Fox
Christopher Lloyd
BirollerThomas F. Wilson
Lea Thompson
Elisabeth Shue
Annen informasjon
BudsjettUSD 40 millioner
Prod.selskapUniversal Pictures
Amblin Entertainment
U-Drive Productions
Premiere22. november 1989 (USA)
26. desember 1989 (Norge)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (it)

Tilbake til fremtiden II (originaltittel: Back to the Future Part II) er en amerikansk eventyr-komedie og science fiction-film fra 1989 regissert av Robert Zemeckis. Filmen er den andre i en trilogi som omhandler den amerikanske tenåringsguttens Martys og hans reise med en tidsmaskin. Denne gangen reiser han til fremtiden, som i dette tilfellet er 2015. En av hans fiender skjønner hva som egentlig har skjedd og sørger derfor for å reise tilbake til 1950-årene hvor han skaper en alternativ historie. Hovedrollene spilles av Michael J. Fox og Christopher Lloyd, mens sentrale biroller spilles av Thomas F. Wilson og Lea Thompson.

Tilbake til fremtiden II ble svært populær og endte opp som den tredje mest innbringende filmen på verdensbasis i 1989.[1]

Den ble etterfulgt av Tilbake til fremtiden III.

Handling[rediger | rediger kilde]

Marty McFly med Emmett Brown, også kalt Doc, er tilbake med mer tidsreiser! Doc drar inn i fremtiden, nærmere bestemt til 21. oktober 2015, for å stoppe Marty's sønn fra å gjøre noe ulovlig og havne i fengsel. Med litt uheldig involvering greier Marty og Doc å endre fremtiden, slik at Biff's etterkommer havner i fengsel i stedet. Men før de drar tilbake til 1985, oppdager 2015's Biff at bilen er en tidsmaskin. Han stjeler den og drar tilbake til 1955 for å gi 1955-Biff et magasin som inneholder alt av sportsresultater fra 1950-2000.

Når Marty og Doc endelig kommer tilbake til 1985, er alt ugjenkjennelig, fordi Biff har tatt over byen etter å ha vunnet en gigantisk formue på vedding, som han allerede visste resultatene på. Marty finner ut at Biff har giftet seg med moren hans, som følge at han drepte Marty's far. Marty og Doc drar tilbake til 1955 for å stoppe 2015-Biff fra å gi sportsmagasinet til seg selv. De greier det med nød og neppe, men tidsmaskinen, med Doc inni, blir truffet av lynet og transportert tilbake til 1885. Doc sender Marty et brev gjennom tiden og forteller at han ikke ønsker å bli reddet fra det ville vesten. Marty oppsøker da 1955-versjonen av Doc for få hjelp med å komme "Tilbake Til Fremtiden".

Roller[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Back to the Future Part II (1989) - Box Office Mojo». www.boxofficemojo.com. Besøkt 5. august 2019. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]