TidsBanken

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

TidsBanken er et programvaresystem for budsjettering, planlegging og registrering av tidsforbruk. Programvaren inneholder funksjonalitet for administrering av personell, prosjekter og logistikk. TidsBanken utvikles av Tresam Data.

Planleggingsmodulen inneholder en turnusplanlegger utviklet for handelsbransjen, sykehjem og andre som arbeider etter en fast plan. Turnusplanleggeren er adskilt fra bemanningsplanleggeren, som benyttes for å planlegge enkeltvakter, eller til planlegging av prosjekter i entreprenør- og produksjonsbedrifter.

TidsBanken brukes også som et web-basert stemplingsur hvor forbrukt tid kan registreres i sanntid med tastatur, kortleser, strekkodeleser eller andre inndata-enheter. De innsamlede timeopplysningene blir så sammenlignet med de planlagte. Eventuelle avvikende stemplinger (overtid, fravær, etc.) blir behandlet etter bedriftens regler.

Timefordeling på ordre, avdeling, lønnsart og lignende skjer fortløpende etter hvert som timene registreres. Resultatene tas ut som ferdige rapporter eller eksporteres til et annet program. TidsBanken kan integreres med flere CRM- ERP- og lønnsystemer, blant annet Mamut, SuperOffice, Visma og systemer basert på SQL-databaser.

TidsBanken i media[rediger | rediger kilde]

Den 19. februar 2007 ble programmet nevnt i en episode av Hotel Cæsar (episode 26, sesong 24) på TV 2, da rollefiguren «Benedicte Brubak» ville innføre TidsBanken for å øke effektiviteten på hotellet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]