Thomas Bührer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Thomas Bührer
Født30. jan. 1968Rediger på Wikidata (56 år)
BeskjeftigelseOrienteringsløper Rediger på Wikidata
EktefelleMarie-Luce Romanens
NasjonalitetSveits
SportOrientering
Klubb(er)Finlands flagg OK77
Medaljeoversikt
Konkurrerte for Sveits Sveits’ flagg
Orientering
Seiere sammenlagt i Verdenscupen: 0
(2 sjuendeplasser)
Verdenscupseiere, enkeltløp: 1
(3 pallplasseringer)
Verdensmesterskap
Gull1991 Tsjekkoslovakias flagg Marienbad Stafett
Gull1993 USAs flagg West Point Stafett
Gull1995 Tysklands flagg Detmold Stafett
Gull2003 Sveits’ flagg Rapperswil Lang
Europamesterskap
Gull2002 Ungarns flagg Sümeg Lang

Thomas Bührer (født 30. januar 1968) er en tidligere sveitsisk orienteringsløper. Han løp for den finske orienteringsklubben OK 77 og har representert det sveitsiske landslaget. Bührer er verdensmester og europamester i orientering.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Bührer ble gjennom flere sesonger sett på som en av verdens beste orienteringsløpere, spesielt på langdistanse og i stafettsammenheng. I tsjekkiske Marienbad i 1991 løp han første etappe på Sveits' stafettlag som tok VM-gull. Sammen med Alain Berger, Urs Flühmann og Christian Aebersold sørget Bührer for det første sveitsiske VM-gullet i stafett gjennom historien. Thomas Bührer var ankermann på laget da Sveits ble verdensmestre i USA i 1993 og i Tyskland i 1995.

I 2002 ble han europamester på langdistanse da han gikk til topps i ungarske Sümeg. Året etter, på hjemmebane i sveitsiske Rapperswil, kom det individuelle høydepunktet i sveitserens karriere. Bührer ble verdensmester på langdistanse foran ukrainske Yuri Omeltchenko og svenske Emil Wingstedt.

Sammen med sin finske klubb OK77 opplevde Bührer å bli nummer tre i orienteringsverdens største klubbstafett, Jukola. Det skjedde i 1998.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]