The Warlords

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Warlords
Generell informasjon
SjangerHistorisk krigsdrama
Utgivelsesår2007
Prod.landKinesisk
Lengde2 t. 7 min.
SpråkKinesisk
Bak kamera
RegissørPeter Chan
Foran kamera
Hovedrolle(r)Andy Lau
Jet Li
Xu Jinglei
Takeshi Kaneshiro
Premiere12. desember 2007 (Kina)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

The Warlords (kinesisk: 投名状, pinyin: Tóu míng zhuàng, først lansert som The Blood Brothers) er en kinesisk drama- og krigsfilm (Folkerepublikken Kina/Hongkong) fra 2007, redigert av Peter Chan. Den har Andy Lau, Jet Li, Xu Jinglei og Takeshi Kaneshiro i hovedrollene.

Handlingen er fra 1860-årene, under Taipingopprøret i det sene Qing-dynastiet i Kina.

Filmen ble innspilt fra desember 2006 i Beijing, Shanghai og i Hengdian World Studios i provinsen Zhejiang, og pågikk til slutten av mars 2007. Postproduksjonsarbeidet ble delt mellom Hongkong, Los Angeles og Bangkok.

Handling[rediger | rediger kilde]

Historien er lagt i Kina på 1860-tallet, under Taipingopprøret, og var basert på attentatet mot Ma Xinyi i 1870. I begynnelsen er det en konflikt mellom lojalister og opprørere. Men alle lojalistene, forlatt av styrkene til en rivaliserende lojalist-kommandant, blir drept - bortsett fra Qingyun. Han reiser til en landsby i nærheten hvor innbyggerne blir ledet av to menn: Erhu og Wuyang. Han tilbyr sin hjelp til å utføre et raid mot en konvoi, som blir vellykket.

Imidlertid angriper lojalistiske soldater landsbyen kort tid senere, og beslaglegger hele byttet for seg selv. Rundt denne tiden innleder Qingyun også en affære med Erhus kone Liansheng. Siden landsbyboerne er fattige og sultne, overbeviser Qingyun dem om å slåss mot opprørerne. Senere henretter han to unge soldater, etter å ha oppdaget at de har voldtatt kvinner på slagmarken. En dag forsøker Erhu å drepe fiendens sjef ved å snike seg inn i byen i en forkledning.

Etter det han kan observere, er området nesten tom for proviant. Han blir raskt tatt til fange. Men til hans store overraskelse planla fiendens leder allerede å overgi seg, og lar Erhu drepe ham. I bytte ber han Erhu om å love å skåne troppenes liv (som han hevder teller 4 000 medlemmer) og livene til de sivile som er bosatt i andre område. Men etter å ha fått 10 dagers proviant fra en rivaliserende sjef, nekter Qingyun å respektere avtalen - på grunn av mangel på mat og arbeidskraft for å få ansvaret for så mange fanger.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

  • Jet Li som Pang Qingyun
  • Andy Lau som Zhao Erhu
  • Takeshi Kaneshiro som Jiang Wuyang
  • Xu Jinglei som Liansheng

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]