The Night Manager (miniserie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Night Manager
Generell informasjon
TypeMiniserie
SjangerThriller
Prod.landStorbritannia
Sesonger1
Episoder6
SpråkEngelsk
Basert på'The Night Manager'
Foran kamera
HovedrolleTom Hiddleston
Medvirkende
22 oppføringer
Tom Hiddleston (rollefigur: Jonathan Pine)
Hugh Laurie (rollefigur: Richard Roper)
Tom Hollander
Olivia Colman
Elizabeth Debicki
Alistair Petrie
Douglas Hodge
David Harewood
Tobias Menzies
Antonio de la Torre Martín
Adeel Akhtar
Michael Nardone
David Avery
Aure Atika
Russell Tovey
Natasha Little
Neil Morrissey
Katherine Kelly
Bijan Daneshmand[1]
Hovik Keuchkerian[1]
Sara Stewart[1]
John le Carré[1]
Bak kamera
ManusDavid Farr
RegiSusanne Bier
TittelmusikkVictor Reyes
MusikkVictor Reyes
FotoMichael Snyman
Sending
Periode21. februar 201627. mars 2016
TV-kanalBBC One
Sideforhold16:9
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

The Night Manager er en dramaserie fra 2016 i seks deler instruert av Susanne Bier. Ledende roller spilles av Tom Hiddleston, Hugh Laurie, Olivia Colman, David Harewood, Tom Hollander og Elizabeth Debicki. Serien bygger på John le Carrés roman med samme navn.[2][3]

I september 2016 mottok Bier en Emmy-statuett for serien som beste instruktør.[4] I januar 2017 mottok Tom Hiddleston Golden Globes pris for året beste mannlige hovedrolle i samme miniserie, Hugh Laurie fikk prisen for beste mannlige birolle, og Olivia Colman ble hedret for beste kvinnelige birolle.[5]

Handling[rediger | rediger kilde]

Under Den egyptiske revolusjonen i 2011 var Jonathan Pine ansatt ved Nefertiti Hotel i Kairo, Egypt. Han blir involvert med Sophie Alekan, elskerinnen til en playboy, Freddie Hamid, fra en velstående og innflytelsesrik familie i området. Sophie gir Jonathan en rekke konfidensielle dokumenter som hun ønsker å kopiere, inkludert en liste over våpen og kjemikalier brukt til krigføring, og korrespondanse mellom Hamids selskaper og Ironlast Limited. Hun ber ham holde dokumentene trygge, og gi dem videre til kontaktene hans hvis noe skjer med henne. Jonathan leverer dokumentene til International Enforcement Agency i London, England. Denne informasjonen havner snart hos etterretningsoffiser Angela Burr hos Foreign, Commonwealth and Development Office, som lenge har forsøkt å ta ut våpen-selger Richard Roper.

Imidlertid blir denne informasjonen på en eller annen måte lekket til Richard Roper, og han trekker seg dermed fra avtalen med Hamid-familien. Når Jonathan neste gang ser Sophie, er hun banket opp og forslått. Jonathan bringer henne til et trygt hus, og de begynner et forhold. Jonathan konfronterer kontakten sin over det lekkede dokumentet, og krever at Sophie får asyl. Han blir fortalt at Hamid-familien har mange venner og støttespillere i England. Senere blir Burr kontaktet av Jonathan, med et forslag for å redde Sophie. Jonathan skynder seg deretter til rommet hennes, hvor han oppdager Sophie død.

Jonathan godtar å samarbeide med Angela, etter løfte om en ny identitet for ham etterpå. Han får først en ny identitet til å bruke under operasjonen: Jack Linden, og senere Thomas Quince. Som «Jack Linden» tilbringer Jonathan en periode i Devon, England, for å etablere en voldelig bakgrunn. Senere sender Angela ham til Spania, hvor Roper møter partnere for å inngå en våpen-avtale. Operasjonen for å plassere Jonathan innenfor Ropers organisasjon, får kallenavnet Limpet. På Mallorca blir en bortføring av Ropers sønn Daniel iscenesatt ved en restaurant. Jonathan, under identiteten som Quince arbeider som kokk. Han frigjør Daniel og konfronterer angriperne, som i virkeligheten var undercover-agenter.

Under konfrontasjonen brekker Quince en av agentens armer, for å få situasjonen til å se mer ekte ut. Men en av de andre kidnapperne slår ham voldsomt, som gjengjeldelse. Selv om Roper er takknemlig for sønnens redning, forblir han skeptisk ovenfor Quince. Han blir tatt med til Ropers villa, for å komme seg. Ropers håndlanger Corky konfronterer Jonathan, om hans kriminelle fortid og forskjellige identiteter. I Madrid, Spania, arrangerer Ropers advokat Juan "Apo" Apostol en bursdagsfest for datteren hans, Elena, som Roper og følget hans deltar på. Dagen etter får Jonathan et nytt pass, under navnet Andrew Birch. Men Jonathan må imidlertid gjøre en rekke tjenester for Roper, i bytte mot hans nye identitet.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]