The Mission

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
The Mission
Generell informasjon
Sjanger Drama
Nasjonalitet Storbritannia Storbritannia
Utgitt 1986
Lengde 126 min.
Språk Engelsk
Aldersgrense 15 år
Bak kamera
Regissør Roland Joffé
Manus Robert Bolt
Produsent Fernando Ghia
David Puttnam
Musikk Ennio Morricone
Sjeffotograf Chris Menges
Klipp Jim Clark
Foran kamera
Medvirkende Jeremy Irons
Robert De Niro
Ray McAnally
Aidan Quinn
Cherie Lunghi
Ronald Pickup
Chuck Low
Liam Neeson
Eksterne lenker

The Mission er en britisk dramafilm fra 1986, regissert av Roland Joffé. Hovedrollene spilles av Jeremy Irons, Robert De Niro, Aidan Quinn og Liam Neeson.

Filmen vant Gullpalmen ved filmfestivalen i Cannes. Filmfotografen Chris Menges vant Oscar for beste kinematografi for fotoarbeidet i filmen. The Mission ble også nominert til Oscar-priser for beste film, beste regi (Joffé), beste scenografi (Stuart Craig og Jack Stephens), beste kostymedesign (Enrico Sabbatini), beste filmklipp (Jim Clark) og beste originalmsuikk (Ennio Morricone).[1] Morricones filmmusikk ble kåret til tidenes 7. beste filmlydspor fra USA av det amerikanske filminstituttet.[2]

Handling[rediger | rediger kilde]

Spania og Portugal trekker i 1750 opp grensene mellom landenes områder i Sør-Amerika. Hensikten var å bestemme hva som skulle gjøres med de landområdene som den mektige jesuittordenen eide. Etter at en jesuittprest lider martyrdøden inne i jungelen, drar Fader Gabriel (Jeremy Irons) inn for å ta kontakt med indianerne som sto bak gjerningen. De er kjent for å være brutale, men ved hjelp av takt og toner klarer han å bli venner med dem.

En gjeng slavehandlere under ledelse av leiesoldaten Mendoza (Aidan Quinn) har også tatt seg inn i jungelen. Verken Gabriel eller Mendoza vet at de begge snart befinner seg på samme side i kampen for å bevare indianernes liv og rettigheter.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

The Mission er en av få som er blitt anbefalt av Vatikanet.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]