Cherie Lunghi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Cherie Lunghi
Født4. april 1952Rediger på Wikidata (68 år)
NottinghamRediger på Wikidata
Barn Nathalie LunghiRediger på Wikidata
Utdannet ved Central School of Speech and Drama[1]Rediger på Wikidata
Beskjeftigelse Teaterskuespiller, filmskuespillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet StorbritanniaRediger på Wikidata
Aktive år1965
IMDbIMDb

Cherie Lunghi (født 4. april 1952 i Nottingham, Storbritannia) er en britisk skuespillerinne som har opptrådt i filmer, på TV og teater.

Hun er nok mest kjent for sin rolle som den fiktive karakteren Guinevere i filmen Excalibur fra 1981, filmen The Mission fra 1986 og som Bestyrerinnen Gabriella Benson i 1990-årenes TV-serie Bestyrerinnen og for hovedrollen i en serie annonser og reklame-kampanjer for Kenco kaffe.

Hennes far, Alessandro Lunghi, hadde italiensk blod i årene og hennes mor var britisk. Etter at hennes far reiste tilbake til Italia, vokste Cherie opp i Vest-London sammen med sin mor og hennes tanter og onkler.

Hun ble blant annet utdannet ved The Arts Educational School i London, der spilte Lunghi i roller som f. eks. Hedvig i stykket «Vildanden» av Henrik Ibsen og som karakteren Alice i stykket Alice in Wonderland. Etter endt eksamen fra Homerton College, Cambridge University og London Central School of Speech and drama, ble hun en del av The Royal Shakespeare Company på slutten av 1970-tallet, der hun fikk flere ledende roller som karakterene Perdita, Cordelia og Viola.

Lunghi forlot The Royal Shakespeare Company for å forfølge sin karriere innen film. Mest sannsynligvis er hennes mest kjente rolle på film med karakteren Guinevere i 1981 med filmen Excalibur.

Hun er mamma til den kjente britiske skuespillerinnen Nathalie Lunghi som stammer fra hennes forhold med regissør og filmprodusent Roland Joffe som hun møtte da hun spilte inn filmen The Mission på 1980-tallet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]