The Kids Are Alright

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
«The Kids are Alright»
Singel med The Who
AlbumMy Generation (1965)
B-side«The Ox»
Utgitt3. desember 1965 (som albumspor)
12. august 1966 (som singel)
Innspilt13. oktober 1965
SjangerPower pop
Lengde3:05
SpråkEngelsk
PlateselskapDecca Records
Komponist(er)Pete Townshend
Låtskriver(e)Pete Townshend
Produsent(er)Shel Talmy
Plass i kronologi
«A Legal Matter»
(1966)
«The Kids are Alright»
«I'm a Boy»
(1966)

«The Kids Are Alright» er en sang av det engelske rockebandet The Who skrevet av Pete Townshend. Sangen ble gitt ut på debutalbumet My Generation i 1965. Sangen går i en klassisk pop-musikkformat fra den tiden, som en typisk tre-akkordsang, som går periodisk i en spesiell sekvens mellom tonika, subdominant og dominant. Townshend skal ha vært inspirert av Henry Purcell da han skrev den.

Denne sangen og tittelsporet «My Generation» fra albumet ble signaturlåter for bandet og for modskulturen i England på 1960-tallet.

Sangen ble senere tittelen på en dokumentarfilm om bandet fra 1979.

Den amerikanske utgaven av sangen inneholdt en forkortet gitarsolo, og var derfor 20 sekunder kortere.

I live-framføringer i de senere årene legger The Who til en lengre, ekstra seksjon mot slutten av sangen, som ofte inkluderer improvisert lyrikk, referanser til eget liv og egne barn. Etter John Entwistles død har denne ekstra teksten noen ganger referert til ham.

Sangen er spilt inn av en rekke andre band, eksempelvis The Queers, Goldfinger, Eddie and the Hot Rods, The Pleasers, Dropkick Murphys, Hi-Standard, Green Day, Pearl Jam og Belle & Sebastian. I 1980 gjorde The Kids en innspilling på debutalbumet Norske jenter med norsk tekst som «The Kids er ålreit», og året etter på svensk.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]