The Elder Scrolls: Arena

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Elder Scrolls: Arena
UtviklerBethesda Softworks
UtgiverBethesda Softworks
SerieThe Elder Scrolls
PlattformPC (MS-DOS)
UtgivelseNA: 25. mars 1994
SjangerRollespill
ModusEnspiller
Nettstedelderscrolls.bethesda.net/en/arena/

The Elder Scrolls: Arena er et førstepersonsrollespill, utviklet av Bethesda Softworks og lansert i 1994. Spillet inngår som første del i selskapets populære The Elder Scrolls-serie, og det utspiller seg, i likhet med sine oppfølgere, på fantasikontinentet «Tamriel».

Arena var, sammen med det etterfølgende kapittelet Daggerfall, på mange måter forut for sin tid. Spillet hadde blant annet et avansert system for å skape trylleformler. På en annen side fikk Arena kritikk for å gi spillere en særdeles hard start. Selv Ken Rolston, Morrowinds sjefsdesigner, sier at han gjennom årene har startet spillet på nytt tjue ganger, men at han bare kom seg ut én gang av fangehullet spilleren begynner i. [1]

På spillet og seriens tiårsjubileum ble Arena gjort tilgjengelig for gratis nedlasting. Ettersom spillet opprinnelig ble utviklet for MS-DOS, har nyere systemer problemer med å kjøre Arena uten en passende emulator ala DOSBox.

Spillets handling tar utgangspunkt i keiseren «Uriel Septim VII», som blir holdt fanget i en annen dimensjon. I mens forkler kampmagikeren «Jagar Tharn» seg som keiseren. Helten, styrt av spilleren, skal løslate den fangede ved å finne de åtte bitene som i sin helhet utgjør «The Staff of Chaos». Den var «Tharn»s verktøy for å fange «Uriel», og han knuste den i stykker da han lyktes. Når den påny er sammensatt, skal helten bekjempe «Tharn» i keiserens by.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]