The Elder Scrolls II: Daggerfall

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Elder Scrolls II: Daggerfall
UtviklerBethesda Softworks
UtgiverBethesda Softworks
DistributørSteam[1]
GOG.com
SpillmotorXngine
PlattformMS-DOS
UtgivelseNA 31. august 1996
EU 1996
SjangerRollespill
ModusEnspiller
AldersgrensePEGI 16
Nettstedwww.elderscrolls.com/daggerfall/
Del av serien The Elder Scrolls

The Elder Scrolls II: Daggerfall er et rollespill til PC fra 1996. Spillet inngår i The Elder Scrolls-serien, som utvikles og utgis av Bethesda Softworks.

I likhet med andre Elder Scrolls-spill, foregår Daggerfall i spillverdenen «Tamriel». Det aktuelle arealet i Daggerfall har blitt anslått til å tilsvare det dobbelte av Storbritannia. Spilleren kan utforske 15 000 byer, landsbyer og underjordiske arealer. Det begrensede utvalget av bygninger brukt til å konstruere byer fikk dog flere til å klage på spillets ensformighet. Oppfølgeren, The Elder Scrolls III: Morrowind, svarte med en mindre, mer detaljert spillverden.

Spillet har avanserte systemer for å utforme trylleformler og liknende. Det er også muligheter for å kjøpe hus og hester, samt enorme mengder klær og utstyr. Man kan også forvandle karakteren sin til andre skapninger, for eksempel varulver eller vampyrer. Kampsystemet benytter musebevegelser for å avgjøre hvilken vei sverdet skal slå. Det politiske systemet i Daggerfall omfatter et stort nettverk av laug, ordener og religioner, alle med unike oppgaver og oppdrag som spilleren kan utføre. Ved å melde seg inn og bidra i disse gruppene, kan man forbedre sitt rykte i spillverdenen. De datastyrte karakterenes oppførsel vil deretter utvikle seg i henhold til det ryktet hovedfiguren har.

Daggerfall er også kjent for sine mange programfeil (eller bugs, derav kallenavnet Buggerfall). Som følge av disse feilene, var det i den opprinnelige versjonen umulig å fullføre spillet. Det ble lansert en rekke programfikser, selv om mange feil aldri ble rettet opp i. Tilhengere har i senere tid foreslått å omskape spillet for moderne plattformer.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Steam, Steam-ID 1812390, besøkt 26. april 2022[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]