The Do-Over

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
The Do-Over
Generell informasjon
GenreFilmkomedie, actionfilm
Utgivelsesår2016
NasjonalitetUSA
Lengde108 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiSteven Brill Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Adam Sandler, Steven Brill, Allen Covert, Ted Sarandos
MusikkRupert Gregson-Williams Rediger dette på Wikidata
FotoDean Semler Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeDavid Spade, Adam Sandler, Paula Patton, Catherine Bell, Nick Swardson, Sean Astin, Luis Guzmán, Kathryn Hahn, Michael Chiklis, Torsten Voges, Renée Taylor, Jackie Sandler Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger Rediger dette på Wikidata
FilmselskapHappy Madison Productions Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Netflix
Premiere(r)27. mai 2016 (globalt)[1]
Eksterne lenker

The Do-Over er en amerikansk komediefilm fra 2016, regissert av Steven Brill. Manus ble skrevet av Kevin Barnett og Chris Pappas. Filmen følger Charlie (spilt av David Spade) og Max (spilt av Adam Sandler) etter at sistnevnte forfalsker deres død for å gi dem muligheten til å begynne et nytt liv. Andre roller i filmen spilles av Paula Patton, Kathryn Hahn og Luis Guzmán.

Filmen ble sendt internasjonalt på streaming-tjenesten Netflix den 27. mai 2016.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Charlie er en ulykkelig gift sjef for et supermarked som gjenforenes med sin tidligere kamerat fra videregående, nå FBI-agent Max. De tilbringer en helg på en yacht som Max har leid, noe som får Charlie til å føle seg ung igjen. Max ødelegger yachten for å forespeile at de er omkommet. Når Charlie gjenvinner bevisstheten forklarer Max at de nå kan begynne et nytt og bedre liv. Max innrømmer at han egentlig ikke arbeider for FBI i det hele tatt, men som coroner. Charlie får en ny identitet som Dr. Ronald P. Fishman, og Max tar identiteten til Butch Ryder. Charlie er i utgangspunktet forferdet over hele denne situasjonen. Men han innser at han ikke har noen grunn til å gå tilbake til sitt gamle liv etter at han ser hvor lite besøkt hans «begravelse» var.

Charlie og Max reiser til Puerto Rico, og får tilgang til Butchs safe. Boksen inneholder penger og nøklene til et herskapshus, og de flytter dit. De ser et fotografi av Ronalds kone, og skjønner at han var gift. Ved herskapshuset blir Max og Charlie angrepet av leiemordere ledet av «The Gymnast». De vender tilbake til USA og møter Ronalds enke Heather. Max og Charlie forklarer henne at Ronald ble myrdet, og at Ronald var innblandet i kriminell aktivitet. Heather forteller også at Ronalds leilighet nylig ble utsatt for innbrudd.

De går til en bar hvor Ronald og Butch pleide å møtes. De får vite at den opprinnelige Butch hadde en langt fremskreden kreftdiagnose. Ronald forsøkte å utvikle en ny kreftbehandling, og de begynte å gjennomføre hemmelige, ikke-godkjente kliniske studier. Da Ronalds finansansvarlige, Shecky, satte en stopper deres videre finansiering, begynte Butch å rane banker. De hacker en datamaskin på Ronalds laboratorium, og Charlie oppdager at Max var en av Ronalds kreftpasienter.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]