The Day the Earth Stood Still (2008)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Day the Earth Stood Still
The Day the Earth Stood Still
Generell informasjon
Utgivelsesår
  • 12. desember 2008 (2008-12-12)
Prod.land
  • USA
  • Canada
Lengde103 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørScott Derrickson
Produsent
Manusforfatter
Basert på«Farewell to the Master» 
av Harry Bates
MusikkTyler Bates
SjeffotografDavid Tattersall
KlippWayne Wahrman
Foran kamera
Medvirkende
Annen informasjon
Budsjett80 millioner USD[1]
Totalomsetning233 093 859 USD[1]
Prod.selskap20th Century Fox
Eksterne lenker

The Day the Earth Stood Still er en amerikansk sci-fi-film fra 2008, en nyinnspilling av den klassiske sci-fi-filmen fra 1951, om et romvesen som besøker jorden med sin gigantiske robotpartner. Begge filmene er basert på Harry Bates' novelle «Farewell to the Master» fra 1940. Scott Derrickson var regissør for denne filmen. Keanu Reeves spiller hovedrollen som Klaatu mot Jennifer Connelly i rollen som Helen. Andre navn på rollelisten er Kathy Bates, John Cleese og sønnen til Will Smith, Jaden Smith, som spiller Jacob. Filmen hadde premiere 12. desember 2008, som også er samme dato på plakaten som den dagen jorden sto stille.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

I 1928 får en enslig fjellklatrer i India øye på en merkelig glødende sfære. Han mister bevisstheten, og når han våkner igjen har denne sfæren forsvunnet. Men fjellklatreren har fått et arr på hånden, hvor det ble tatt en DNA-prøve. I dagens samfunn blir det oppdaget et raskt bevegende objekt i nærheten av planeten Jupiter, og dette objektet er på full fart mot jordkloden i en hastighet på over 30 000 kilometer i sekundet. Amerikanske myndigheter samler flere forskere, inkludert Dr. Helen Benson (spilt av Jennifer Connelly) for å finne ut hvordan menneskeheten kan overleve.

Når dette objektet nærmer seg jorden, viser det seg å være et stort romskip som lander i Central Park. Romskipet blir raskt omringet av NYPD og bevæpnede amerikanske soldater. Et menneske-lignende vesen som kalles Klaatu kommer ut av romskipet. Han ligner på fjellklatreren i India fra 1928, fra den aller første scenen i filmen. Klaatu forteller USAs forsvarsminister Regina Jackson (spilt av Kathy Bates) at han er en representant for en rekke forskjellige utenomjordiske sivilisasjoner. Han ble sendt til jorden for å snakke med menneskehetens ledere angående jordklodens fremtid. Forsvarsmnisteren ønsker å forhøre ham videre. Klaatu stikker av, og han tar deretter kontakt med Helen og hennes stesønn Jacob (spilt av Jaden Smith) og sier at Klaatu sitt oppdrag går ut på å "redde jorden"

Tilstedeværelsen av denne sfæren, og flere små romskip som dukker opp over hele verden, forårsaker panikk overalt. Klaatu møter et annen romvesen kalt Mr. Wu, som har bodd på jorden i 70 år. Mr. Wu mener at hele menneskeheten oppfører seg ekstremt ødeleggende mot hverandre og mot jorden, og at mennesker er ekstremt uvillige til å forandre seg. Dette samsvarer med Klaatu sine opplevelser. Klaatu beordrer alle de små romskipene å samle eksemplarer av alle jordklodens dyrearter, for å bevare disse til senere.

Klaatu forteller Helen Benson at hans egentlige oppdrag gikk ut på å redde jordkloden fra alle menneskehetens mange ødeleggelser, blant annet økende global oppvarming, krig og konflikter. Klaatu reiser deretter tilbake til Central Park-sfæren. Når han berører denne sfæren blir hans menneskelige kropp umiddelbart fortært. Hele sfæren forsvinner, men hele menneskeheten blir værende i fred. Men all elektronisk aktivitet over hele jorden forsvinner. Den gigantiske sfæren forlater deretter jordkloden.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Keanu Reeves-2019

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]