The Cut

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
For gata i London, se The Cut (London)
The Cut
Opphav (1980)
Sjangerrock
Medlemmer
Torgrim Eggen, Atle Pakusch Gundersen, Ivar Eidem

The Cut var et New Wave-band fra Oslo som holdt det gående mellom 1980 og 1984. I motsetning til de fleste norske nyveiv-bandene var The Cut først og fremst inspirert av kontinental elektronisk musikk. De var også et av forholdsvis få norske nyveiv-band som, med unntak av den tyskspråklige hiten «In dieser Stadt» og den siste utgivelsen, sang på engelsk.

Etter EP-en Four Cuts - Fresh and Bleeding våren 1980 spilte bandet inn en demo som ble sendt til den britiske produsenten John Leckie, som tidligere hadde produsert plater for band som XTC, Simple Minds og Magazine. Han takket ja til å produsere LP-en Shadow Talks, og tok i samme omgang på seg å produsere De Press' debut-LP Block to Block. Plata ble også distribuert ut over Norges grenser.

I 1982 skrev The Cut kontrakt med Sonet for å gi ut LP-en Silent Movies. Plata fikk imidlertid dårlikge kritikker. LP-en gjorde det også dårlig salgsmessig. Samtidig begynte bandet å bli preget av interne motsetninger, og etter flere utskiftninger ga The Cut ut sin siste EP Business Class Dance S.P.Y. tidlig i 1984. I tillegg deltok skuespiller Lasse Lindtner på en av sangene.

Etter The Cut har flere av medlemmene gjort seg bemerket innenfor den norske musikkverdenen i band som Plann, The Hitchcocks, Femi Gange, Matchstick Sun, Merchants of Venus, The Popcorn Explosion og Sister Rain. Gitarist Atle Pakusch Gundersen ble senere medlem av Morten Jørgensen og Spekkhoggerne i tillegg til The Jazz Police. Han har en rekke soloutgivelser bak seg. Gitarist Don Buchanan har siden også vært en av drivkreftene bak Norsk Rockforbund og Rock Furore. Arne Lund har i en årrekke vært sentral i rockmiljøet i Tromsø fra Lille Kulturhuset med øvings/opptakslokaler, som arrangør og lydtekniker, og som trommeslager i Karlsøy Prestegaard. Volker Zibell lager i dag håndskrevne tekster for tegneserier. Han bidro som saksofonist på en rekke utgivelser i Oslo på 1990-tallet, og spiller i dag samme instrument i The Cuban Connection og Frank Znort Quartet. Torgrim Eggen er en profilert forfatter. Både Kikkan Fossum og Rune Annaniassen døde i 1996.

Medlemmer[rediger | rediger kilde]

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Studioalbum[rediger | rediger kilde]

Konsertalbum[rediger | rediger kilde]

EP[rediger | rediger kilde]

Singler[rediger | rediger kilde]