Svein Valle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Svein Valle
Født15. juni 1966
Bodø
BeskjeftigelseBiskop
Embete
NasjonalitetNorge

Svein Valle (født 15. juni 1966) er en norsk teolog og biskop i Sør-Hålogaland bispedømme. Valle har fungert som biskop siden 1. januar 2023 og ble vigslet til biskop i Bodø domkirke 19. november 2023.[1]

Svein Valle er født og oppvokst i Bodø og har sin utdanning fra Det teologiske menighetsfakultet og Høgskolen i Bodø. Han har bakgrunn fra jobber som kretssekretær (Norges KFUK-KFUM), sjømannsprest i London, kapellan og sokneprest i Bodin menighet, studentprest ved NORD Universitet og domprost i Bodø. Valle er gift og har tre barn.

Dette sier Svein Valle blant annet om hva han vil legge vekt på som biskop: «Det er viktig å holde fokus på visjonen og den norske kirkes strategi. Visjon, strategi, mål og lokale handlingsplaner må stemme overens. Detter betyr igjen at biskopen må formidle retning gjennom sine proster. Og at dette er tema på visitaser.»

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Svein Valle er ny biskop i Sør-Hålogaland bispedømme». kirken.no (norsk). Sør-Hålogaland bispedømmekontor. 21. september 2023. Besøkt 8. januar 2024. 
Forgjenger:
 Ann-Helen Fjeldstad Jusnes 
Biskop i Sør-Hålogaland
(2023–)
Etterfølger:
 nåværende biskop