Suspect Zero

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Suspect Zero
orig. Suspect Zero
Generell informasjon
SjangerThriller-film
Utgivelsesår2004
Prod.landUSA
Lengde99 minutter. min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiE. Elias Merhige
ProdusentPaula Wagner
ManusforfatterZak Penn
MusikkClint Mansell
Foran kamera
Hovedrolle(r)Aaron Eckhart
Ben Kingsley
BirollerCarrie-Anne Moss
Kevin Chamberlin
Annen informasjon
Budsjett27 millioner dollar.
Prod.selskapCruise/Wagner Productions
DistributørParamount Pictures
Premiere27. august 2004
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Suspect Zero er en amerikansk thriller-film fra 2004. Regissør var E. Elias Merhige.

Filmen handler om jakten på «Suspect Zero» en potensiell seriemorder som kan ha herjet i mange år uten å bli oppdaget. Noen av hovedrollene spilles av Aaron Eckhart, Ben Kingsley og Carrie-Anne Moss.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

En selger, Harold Speck, blir kontaktet av en ukjent mann i en restaurant, som stiller ham et ubehagelig spørsmål. Rett etter å ha forlatt restauranten, blir Harold funnet død med avskårne øyelokk og han holder et symbol bestående av en sirkel med en linje gjennom den. Drapet etterforskes av FBI-agent Thomas Mackelway (spilt av Aaron Eckhart) som nylig ble suspendert fra FBI for å ha angrepet en annen mistenkt seriemorder, Raymond Starkey.

Mackelway mottar deretter en rekke skremmende faks fra noen som muligens kan være Specks morder. Etter hvert som etterforskningen skrider frem blir Mackelway og hans FBI-kollega, Fran Kulok (spilt av Carrie-Anne Moss) oppmerksomme på den mulige eksistensen av en Suspect Zero, en "super-seriemorder" som kan ha vært ansvarlig for hundrevis av dødsfall - men som ikke etterlater noen som helst bevis.

Ett annet lik blir oppdaget i bagasjerommet til et kjøretøy med samme modus operandi som fra mordet på Harold Speck. Eier av kjøretøyet spores til et hus bebodd av Benjamin O'Ryan. FBI-agentene oppdager at huset er fylt av forskjellige symboler, en bibel som inneholder skisser av en rekke savnede personer, og en bok som handler om merkelige ritualer. Mackelway får også vite at symbolet egentlig representerer et null, ikke en sirkel. Informasjon sendt av drapsmannen fører Mackelway til Benjamin O'Ryan (spilt av Ben Kingsley) og FBI må finne ut om O'Ryan er nøkkelen til å arrestere "Suspect Zero" eller om O`Ryan selv er den mistenkte seriemorderen.

Utenfor en pub dreper O'Ryan en mann som forsøker å kidnappe og voldta en ung kvinne. Bevis avslører at O'Ryan var en del av "Project Icarus" et topp-hemmelig prosjekt drevet av amerikanske myndigheter som forsøkte å dyrke telepatiske evner hos enkeltpersoner som de håper å kunne bruke til militære formål. Alle disse eksperimentene ga O'Ryan muligheten til å se handlingene til seriemordere, og fikk ham til å jakte på mordere. Men ingen av Mackelways overordnede er overbevist av hans hypoteser om at O'Ryan forsøker å finne seriemorderen, i stedet for å være morderen selv./

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Aaron Eckhart.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Autoritetsdata