Stewart Farrar

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Frank Stewart Farrar
Stewartfarrar.jpg
Født28. juni 1916
Highams Park
Død7. februar 2000 (83 år)
Irland
Ektefelle Janet Farrar
Utdannet ved University College London
Beskjeftigelse Forfatter, journalist og wiccaprest
Nasjonalitet Storbritannia
Språk Engelsk
SjangerRomaner, radiomanus, religion
DebutThe Snake on 99 (roman, 1958)

Frank Stewart Farrar (født 28. juni 1916, død 7. februar 2000), som alltid benyttet navnet Stewart Farrar, var en britisk forfatter av filmmanuskript, romaner og en framstående figur innenfor nyhedenske religion wicca som han henga det meste av sitt senere liv til å propagandere for med støtte fra sin sjuende hustru Janet Farrar, og sammen med sin venn Gavin Bone. Han skrev flere bøker om wicca sammen med disse to. Tidlig i livet var han en ivrig kommunist og arbeidet som journalist for aviser som Soviet Weekly og Daily Worker, og tjenestegjorde under den andre verdenskrig som soldat i den britiske hæren. Han var ansvarlig for å skrive episoder for fjernsynsserier som Dr. Finlay's Casebook, Armchair Theatre og Crossroads, og for sitt arbeid med manusskriving for radio vant han en pris fra forfatterforening. Han utga også en rekke romaner, skrevet i ulike sjangrer som kriminal, romantikk og fantastisk litteratur.

Etter å ha blitt innviet i aleksandrinsk wicca av Maxine Sanders i 1970 utga han deretter en av de tidligste bøker som beskrev denne nye, blomstrende religionen, What Witches Do (1971). I løpet av noen få måneder etter å ha blitt innviet hadde han steget opp til posisjonen som yppersteprest og grunnla sitt egen heksesabbat i sørlige London sammen med Janet Farrar som han senere ble sammen med og til sist juridisk giftet seg med. I 1976 flyttet paret til Irland hvor de opprettet nye heksesabbater og innviet nye mennesker til wicca, og i henhold til George Knowles kan rundt 75 prosent av wiccatilhengerne i Irland spore sine røtter tilbake til Farrar og hans hustru Janet, som fungerte som yppersteprestinne.[1] Sammen Janet skrev han også flere bøker om emnet, mest kjent er Eight Sabbats for Witches (1981) og The Witches' Way (1984). I sin tallrike ekteskap fikk han fire barn, Tony, Andy, Lindsay, og Judith.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Knowles, George: "Stewart Farrar (1916-2000)". Controverscial.Com. Påstanden om 75 prosent er gjentatt hos Rabinovitch, Shelley & Lewis, James R. (2004): The Encyclopedia of Modern Witchcraft and Neo-Paganism. Citadel Press. s. 96–97. ISBN 0-8065-2407-3.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]