Highams Park

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Highams Park
LandStorbritannias flagg Storbritannia
Konst. landEnglands flagg England
DistriktWaltham Forest
Admin. grevskapStor-London
Seremon. grevskapStor-London
StatusSted i Ytre London
PostnummerE4
PostkodeE4 og IG8
Kart
Highams Park
51°36′21″N 0°00′54″V

Highams Park er et område i Waltham Forest i London, beliggende 14 km nordøst for Charing Cross. Greenwichmeridianen går gjennom flere av gatene. Highams Park er hovedsakelig en forstand med rundt 11 000 innbyggere og et boligområde med viktorianske rekkehus fra viktoriansk tid og fra 1930-årene.

Området grenser mot skogen Epping Forest i Essex, og i Highams Park finner man en kunstig innsjø som ble dannet da elven Ching ble demmet opp av landskapsarkitekten Humphry Repton. Det finnes flere andre parker, og mange mindre butikker. Området har ikke noe stort supermarked, noe som ikke minst skyldes at lokale pressgrupper har stoppet flere søknader fra Tesco om å etablere et supermarked der.

Edward Warner kjøpte området i 1849 og hans familie var framstående i området med blant annet statsminister William Gladstone. Da jernbanestasjonen ble åpnet i 1873 begynte Warner å utvikle området som boligområde. Stasjonen ble ombygd i 1900 og stedet fortsatte å vokse i de første tiårene av 1900-tallet, fikk fabrikker, skoler, og kirker. Den første kino kom i 1911 og i 1935 av en annen som siden er ombygd til en snookerhall, en form for biljardspill.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]