Steve Finnan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Steve Finnan
Stephen John Finnan
Finnan.jpg
Født24. april 1976 (46 år)
Limerick, Irland
Beskjeftigelse FotballspillerRediger på Wikidata
Nasjonalitet IrlandRediger på Wikidata
Høyde183 cm
PosisjonHøyre back
Høyre midtbane
Landslag**
År
2000-2008
Lag
Irland
Kamper (mål)
52 (2)

* Antall seriekamper og -mål
er sist oppdatert 29. juli 2009.
** Antall landskamper og -mål
er sist oppdatert 29. juli 2009.

Steve Finnan (født Stephen John Finnan den 24. april 1976 i Limerick, Irland) er en irsk fotballspiller. Finnan er født i Limerick i Irland, men er oppvokst i Chelmsford i England. Han er uten klubb fortiden.

Klubbfotball[rediger | rediger kilde]

Tidlig karriere[rediger | rediger kilde]

Finnan startet sin karriere som midtbanespiller i den semiprofesjonelle London-klubben Welling United, men ble profesjonell i Birmingham i 1995. Finnan fikk lite spilletid i Birmingham, og ble solgt til Notts County midtveis i 1996/97-sesongen. Her skapte han seg et navn som en av de mest talentfulle midtbanespillerne i de lavere divisjonene, og i november 1998, ble han solgt til Fulham.

Fulham[rediger | rediger kilde]

I Fulham ble Finnan omskolert til høyreback, og Finnan var en av nøkkelspillerne på Fulhams ferd opp fra 2. divisjon til Premier League.

Liverpool FC[rediger | rediger kilde]

Sommeren 2003 ble han kjøpt av Liverpool for 3,5 millioner pund, og etter en litt treg start i Liverpool-trøya, har Finnan etablert seg som fast på laget. Han er meget god defensivt, men styrer også mye av det offensive spillet, og har en god innleggsfot.

Finnan signerte i juli 2007 på en ny 5-årskontrakt for Merseyside-klubben.[1] Sommeren 2008 ble det meldt at Finnan ble tilbudt Aston Villa som ledd av en byttehandel for at Liverpool skulle kunne kjøpe Gareth Barry, noe som Finnan ikke likte da han ville forbli på Anfield og slåss for plassen sin.[2] Denne reaksjonen skal ha ført til en krangel mellom iren og Rafa Benitez, noe som gjorde at Steve ble utelagt fra en treningskamp mellom Liverpool og Vålerenga i Oslo den 5. august 2008.[2]

Espanyol[rediger | rediger kilde]

1. september 2008 ble det klart at Finnan hadde skrevet under en toårskontrakt med klubben. Han vil spille med trøyenummer 2.

Portsmouth FC[rediger | rediger kilde]

Den 28. juli 2009 skrev han under en ettårskontrakt med Portsmouth.

Meritter[rediger | rediger kilde]

Irland

  • 46 A-landskamper/1 mål for Irland

Notts County

Fulham

Liverpool

Personlige meritter

  • Var på «Årets lag» for Fulham i 1. divisjon i 2000-01.
  • Var på «Årets lag» Fulham i Premier League i 2001-02.

Utenom fotball[rediger | rediger kilde]

Finnan ble arrestert i april 2005 etter mistanke om at han hadde drept en person etter farlig bilkjøring. Han var angivelig involvert i en kollisjon med sin svarte Range Rover, som resulterte i dødsfallet til en pensjonist tre uker etter ulykken. Hendelsen hendte i Tuebrook-området i Liverpool 27. januar 2005. Finnan ble sluppet fri i påvente av mer etterforskning, men saken mot han ble henlagt på grunn av mangel på bevis.

Trivia[rediger | rediger kilde]

I desember 2006 ble det sagt på BBC-programmet 'Final Score' at Finnan var den eneste spilleren som har spilt i hver eneste engelske liga (fra Premier League til Conference-ligaen).

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ (en) icLiverpool - Steve Finnan signs up as double deal close 12.07.07
  2. ^ a b (en) Martin, Oliver (30. juli 2008). «Finnan out in the cold?». Liverpool.no. Besøkt 30. juli 2008. [død lenke]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]