Stephen Colbert

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Stephen Colbert
Stephen Colbert at Rally.jpg
Født 13. mai 1964
Washington D.C.
Utdannelse Northwestern University
Parti Det demokratiske parti
Nasjonalitet USA
Utmerkelser Grammy Award for beste tale, Writers Guild of America Award, Primetime Emmy Award

Stephen Tyrone Colbert (født i Charleston, Sør-Carolina 13. mai 1964) er en amerikansk komiker, skuespiller, forfatter og satiriker som har vunnet fire Emmyer.

Sentrale roller[rediger | rediger kilde]

En av rollene hans er som programlederen i det politiske satireshowet The Colbert Report som gikk på Comedy Central mandag til torsdag 11:30 EST og PST. Colbert var tidligere en av The Daily Shows mest sentrale reportere. Han har også hatt flere gjesteopptredener i improvisasjonsprogrammet Whose Line Is It Anyway?.

Det er viktig å skille mellom personen Stephen Colbert og karakteren han spiller i programmene han har vært med i. Karakteren hans i The Colbert Report er en parodi av Bill O'Reilly i hans The O'Reilly Factor og andre lignende programmer på amerikansk fjernsyn, mens i The Daily Show er han en nyhetsreporter utformet etter Stone Phillips.

Late Show på CBS[rediger | rediger kilde]

Stephen Colbert er annonsert som etterfølgeren til David Letterman til talkshowet The Late Show som sendes på kanalen CBS.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «David Letterman takket av». NRK. 21.05.2015. Besøkt 23.05.2015. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)