The O'Reilly Factor

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
The O'Reilly Factor
Generell informasjon
Sjanger Aktualiteter / Debatt
Nasjonalitet Amerikansk
Introduksjonsår 1996
Sesonger 17 (2016)
Episoder 5300+ (2016)
Lengde 60 min. (per episode)
Språk Engelsk
Foran kamera
Programleder Bill O'Reilly
Bak kamera
Skapere Bill O'Reilly
Sending
Periode 7. okt. 1996d.d.
TV-kanal Fox News
Teknisk informasjon
Bildeformat 4:3 / 16:9
Eksterne lenker
IMDbRedigere på wikidata
Offisiell nettside
Slik studioet er utformet (2007)

The O'Reilly Factor er et amerikansk debattprogram av og med Bill O'Reilly som har gått på nyhetskanalen Fox News siden 1996. Programmet sendes alle hverdager og har vært det mest sette programmet på kanalen i flere år.[1] Programmet har et konservativt ståsted og programlederen kjører en konfronterende stil, spesielt overfor personer som står på den liberale siden.[2]

Stil[rediger | rediger kilde]

Programmet er kjent for programlederens konfrontasjonsjournalistikk, noe som ofte fører til munnhuggeri mellom ham og den intervjuede. Han ble tidlig kjent for be sine intervjuobjekter om å holde kjeft,[2], og etter enkelte særlig spektakulære eksempler på slik programlederstil er denne oppfatningene blitt sittende, – selv om tilfellene er blitt markant sjeldnere etter ca. 2006.

Seergrupper[rediger | rediger kilde]

En undersøkelse fra 2006 viste at 58 prosent av O'Reillys publikum var over 50 år.[3] 64 prosent av de som ser programmet jevnlig identifiserer seg som konservative, mens 10 prosent identifiserer seg som liberale.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Nyhetskrigerne». Dagbladet. 7. mars 2003. Besøkt 1. januar 2009. «Bill O'Reilly, Fox News mest populære programleder» 
  2. ^ a b ««Hold kjeft! Hold kjeft!»». Dagbladet. 3. oktober 2006. Besøkt 1. januar 2009. «Den som kanskje er mest notorisk i å nekte folk i å komme til orde er Bill O'Reilly. Gjennom hans «The O'Reilly Factor» er programlederen blitt berømt for voldsomme krangler med blant andre George Clooney, Al Franken og Bill Maher. Han avbryter, kjefter og oppfører seg bøllete. O'Reilly legger ikke skjul på at han har en agenda, noe som er morsomt å se på. Men journalistikken blir tendensiøs over tid, sier Ottosen. » 
  3. ^ a b «Pew Research Center Report - Maturing Internet News Audience Broader Than Deep». 2006. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]