Hopp til innhold

Stephan Turnovszky

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Stephan Turnovszky
Født21. juni 1964Rediger på Wikidata (59 år)
Luzern
BeskjeftigelseKatolsk prest (1998–), katolsk biskop (2008–) Rediger på Wikidata
Embete
NasjonalitetØsterrike
Våpenskjold
Stephan Turnovszkys våpenskjold

Stephan Turnovszky (født 21. juni 1964 i Luzern i Sveits) er hjelpebiskop i erkebispedømmet Wien og biskoppelig vikar for vikariatet Unter dem Manhartsberg.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Stephan Turnovszky vokste opp i Wien og gikk på gymnasium i Döbling. Han studerte først teknisk kjemi ved det tekniske universitet i Wien og var deretter kjemiker i flere år. Han ble i 1987 også frivillig for Malteser Hospitaldienst Austria. I 1992 begynte han på Wien-seminaret.

Prest[rediger | rediger kilde]

Hsn ble presteviet den 29. juni 1998 i Stefansdomen i Wien. Han ble kapellan i Jedlesee menighet i Wien-Floridsdorf. Deretter var han sogneprest i Großmugl og Herzogbirbaum og fra 1. september 2005 sogneprestr i St. Josef menighet i Baden-Leesdorf.

Hjelpebiskop i Wien[rediger | rediger kilde]

Den 6. mars 2008 ble Stephan Turnovszky utnevnt av pave Benedikt XVI til titulærbiskop av Ancusa og, som etterfølger etter Helmut Krätzl, hjelpebiskop for erkebispedømmet Wien. Bispeordinasjonen fant sted pinsemandag den 12. mai 2008 i Stefansdomen i Wien av den wienske kardinalerkebiskop Christoph Schönborn; medkonsekratorer var emeritus Wiens hjelpebiskop Helmut Krätzl og St. Pöltens hjelpebiskop Anton Leichtfried.

Episkopalgenealogi[rediger | rediger kilde]

Hans episkopalgenealogi er:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ turno, lest 14. juni 2024