Stein Eide

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Stein Eide
Født1953Rediger på Wikidata
BeskjeftigelseKomponist, journalist Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Stein Eide (født 1953) er en norsk komponist, journalist og programleder i radio. Han er spesielt kjent for sine radioprogrammer innen klassisk musikkNRK P2.

Stein Eide studerte musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo og senere komposisjon.[1] I 1984 begynte han sin karriere i NRK som komponist for «Barnetimen for de minste». Han begynte også å jobbe i NRK P2 som programleder for ulike programmer innen klassisk musikk, bl.a. «Tidlig tonefølge», «På konsert», «Kammertjenerne» og «Klar en klassiker». Sistnevnte program var en ukentlig musikkspørrelek som han laget sammen med Kjell Hillveg og som ble sendt i årene 1988 til 2015.

Som komponist er Stein Eide mest kjent for sine komposisjoner for radio og TV. Han har komponert musikken til en rekke NRK-produksjoner, deriblant flere barne- og ungdomsserier, «Fakta på lørdag» og portrettet som ble sendt i forbindelse med kong Haralds 70-årsdag.[1] Eide har imidlertid også skrevet orkesterverker, kammermusikk og solomusikk for bl.a. piano og gitar.

Stein Eide har hatt flere verv. Han har vært tillitsvalgt i Norsk Journalistlag, sittet i juryen for Spellemannprisen og er formann i Prøysenprisen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Bråten, Charlotte Marie (12. februar 2008). «Møte med kjent P2-stemme». nrk.no. Besøkt 2. juni 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]