Nylund skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Nylund skole
Nylund Skole 2009.JPG
KommuneStavanger
Beliggenhet

Nylund skole
58°57′53″N 5°45′00″Ø

Nylund skole er en barneskole på Storhaug i Stavanger. Da den var ny, ble den i Stavanger Aftenblad omtalt som høyreist og staselig, som en pryd for byen og med vakker arkitektur.[trenger referanse] Det var Stavanger Cementvarefabriks arkitekt-kontor som hadde utarbeidet tegningene, og byggingen hadde pågått i rundt 1 1/2 år.[trenger referanse] Skolen åpnet i 1917 og var da 34 meter høy til taket. Skolen besto av to bygg, «Gym-bygget» og det største bygget, med klasserom og administrasjon.

I dag[når?] har skolen rundt 450 elever.[trenger referanse]

Administrasjon[rediger | rediger kilde]

  • Rektor: Frøydis M S Anthonsen
  • Sosialpedagog: Wivi Skeibrok
  • Inspektør: Grete W Pedersen

Spesielle hendelser[rediger | rediger kilde]

I 1925 ble Nylund-rekorden satt i antall elever. Over 1700 barn var fordelt på morgenskole og ettermiddagsskole.

I 2004/2005 ble det foretatt en omfattende rehabilitering av skolen. 55 millioner kroner ble brukt til en fullstendig rehabilitering, som blant annet omfatter nytt ventilasjonsanlegg, sanitæranlegg, dataanlegg, og utsmykning. I tillegg er det bygget nytt musikkrom, aula og gymsal. Skolens fasade har også gjennomgått endringer i form av et moderne tilbygg i glass, med bro fra hovedbygget til gymsalen. Det ble også installert heis i begge byggene.

Skolen har flere ganger ligget blant de beste skolene i Norge. Stadig reiser studenter og andre folk som arbeider innen skolen fra Oslo for å besøke Nylund, og enkelte ganger fra steder lengre borte, som Troms og Nordland. Nylunds læringsstrategi er delvis hentet fra skoler i Australia.

I julen 2016 ble det kjent at rektor Frøydis M S Anthonsen hadde bestemt at elevene ikke lenger hadde lov til å synge «Deilig er jorden» på skolen og at ordene «nisseunger», «julenissen» og «julen» skulle taes ut av alle julesanger.[1][2]. I ettertid benektet rektor Anthonsen dette og sa at planen kun var et internt arbeidsdokument.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]