Ståle Sørensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ståle Sørensen
Ståle Sørensen (2017) (cropped).jpg
Ståle Sørensen
Foto: Thomas Ekström / MDG
Født15. sep. 1972Rediger på Wikidata (50 år)
Beskjeftigelse Politiker, billedhugger, billedkunstnerRediger på Wikidata
Parti Venstre, Miljøpartiet De Grønne, ArbeiderpartietRediger på Wikidata
Nasjonalitet NorgeRediger på Wikidata

Ståle Sørensen (født 15. september 1972) er en norsk billedkunstner og Arbeiderparti-politiker bosatt i Drammen. Han har vært formann i Norsk Billedhoggerforening fra 2006 til 2011 og styremedlem i Norske Billedkunstnere fra 2009 til 2011.

Sørensen hadde fra 2007 atelier i det gamle Lavetthuset på Hovedøya sammen med fire andre kunstnere og Tore Vigerust som her drev et privat klosterbibliotek. Høsten 2008 flyttet han til Fjellsbyen i Drammen hvor han bygget sitt eget atelier i Finnerudveien. Høsten 2014 bygget han enda et nytt atelier på Åskollen hvor han nå bor og virker.

Sørensen har hatt en rekke separatutstillinger og blant annet vært representert ved Høstutstillingen og Norsk Skulpturbiennale. Han har blant annet utsmykket Nidarvoll Barnehage i Trondheim, Valle Hovin i Oslo og Brattørkaia i Trondheim. Han har også drevet et mobilt galleri i en gammel campingvogn som i en rekke år turnerte Norge, Sverige og Danmark med samtidskunst.

Politiker[rediger | rediger kilde]

Sørensen var lenge aktiv i Venstre og har vært[når?] leder av kulturutvalget i Oslo Venstre og leder i Gamle Oslo Venstre[når?]. Fra kommunestyrevalget 2007 var han første vara til kultur- og utdanningskomiteen i Oslo bystyre. I 2009 ble han leder i Drammen Venstre. Fra 2011 var han første varamedlem til Drammen bystyre og medlem av kontrollutvalget i Buskerud fylkeskommune.

I 2013 meldte Sørensen overgang til Miljøpartiet De Grønne. Fra 2015 var han medlem av bystyre og formannskap i Drammen, og nestleder i hovedutvalg for samferdsel i Buskerud fylkeskommune.[1] Ved Stortingsvalget 2017 var han Miljøpartiets førstekandidat i Buskerud.[2] I perioden 2019-2023 er han varaordfører i Drammen kommune.[3] Han gikk ut av MDG i januar 2021, og meldte seg inn i Ap.[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]