Hopp til innhold

Sorte øyne

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sorte øyne
orig. Oci ciornie / Otsji tsjornje
Generell informasjon
SjangerDramakomedie / Romantikk
Utgivelsesår1987
Prod.landSovjetunionen / Italia
Lengde1 t. 57 min.
SpråkItaliensk / Russisk / Fransk
Aldersgrense7 (Norge)
Bak kamera
RegiNikita Mikhalkov
ProdusentCarlo Cucchi
Silvia D'Amico Bendico
ManusforfatterAlexander Adabashyan
Nikita Mikhalkov
Suso Cecchi d'Amico
MusikkFrancis Lai
SjeffotografFranco Di Giacomo
KlippEnzo Meniconi
Foran kamera
Hovedrolle(r)Marcello Mastroianni
Yelena Safonova
Annen informasjon
Filmformat 1.85 : 1
Premiere3. februar 1987 (Spania)
26. september 1987 (USA)
Eksterne lenker

Sorte Øyne (originaltittl: Oci ciornie og Очи чёрные Otsji tsjornje) er en italiensk-russisk spillefilm fra 1987 regissert av Nikita Mikhalkov. Filmens ytre handling er satt på 1900-tallet og sentrerer seg om en gift italiener som blir forelsket i en gift russisk kvinne. Hovedrollene spilles av Marcello Mastroianni og Yelena Safonova.

Mastroianni ble for denne filmen belønnet med prisen som beste skuespiller på Filmfestivalen i Cannes. Han ble også nominert til Oscar for beste skuespiller.

Handling[rediger | rediger kilde]

Ved et bord i en ellers tom restaurant på et italiensk skip sitter Romano. Pavel, en middelaldrende russer på bryllupsreise, går inn og de to mennene innleder en samtale. Når Romano sier at han en gang reiste til Russland på grunn av en kvinne, ber Pavel om å få høre historien hans. Han kommer opprinnelig fra en fattig familie, men fant seg arbeid som arkitekt, og giftet seg med en rik kvinne som arvet en bank.

Han tok seg senereferie alene ved et dyrt spa. Der møtte han Anna, en russisk kvinne, som fortalte ham at kom var fra en fattig familie og giftet seg med en rik mann for å få økonomisk sikkerhet. Etter en natt sammen etterlot hun et brev til Romano, og forsvant tilbake til Russland. Han bestemte seg for at han ønsket å tilbringe resten av livet sammen med Anna, og reiser etter henne.

Rollebesetning[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata