itslearning

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
itslearning AS
itslearning AS
Org.formAksjeselskap
Org.nummer980 682 765
Etablert13. april 1999
HovedkontorBergen
Produkt(er)Læringsplattform
StyrelederUlf Sven Ivar Mattsson
Adm. dir.Arne Bergby
Antall ansatte258 (2010)[1]
Nettsideitslearning.no

itslearning er en digital læringsplattform utviklet av det norske selskapet itslearning AS. itslearning er en nettbasert læringsplattform for undervisning i grunnskole, videregående skole og høyere utdanning.

Systemet har over to millioner aktive brukere i Norge, Sverige, Danmark, Nederland, Storbritannia, Spania, Italia, Frankrike, Tyskland, USA og Brasil.[2] Mange norske skoler og utdanningsinstitusjoner benytter seg av systemet. itslearning blir brukt av universiteter som Norges Handelshøyskole, Handelshøyskolen BI, NITH og Universitetet i Stavanger, barne- og ungdomsskoler og videregående skoler. Fylkeskommunene Akershus, Buskerud, Hordaland, Hedmark, Nordland, Nord-Trøndelag, Rogaland, Sør-Trøndelag, Vest-Agder og Vestfold bruker itslearning i den videregående skolen. itslearning har sitt hovedkontor i Bergen, der også selskapet opprinnelig kommer fra.

Innhold[rediger | rediger kilde]

Systemet er en arena for kommunikasjon og samarbeid, samt et verktøy for administrasjon, evaluering og oppfølging av elever/studenter. itslearning er spesielt tilpasset skoler, og gjør det mulig å legge ut fagplaner, sende meldinger til enkeltpersoner eller en gruppe (for eksempel en klasse). I et prosjektarbeid kan elever opprette en gruppe hvor filer kan lastes opp, tanker deles og diskuteres. Det er også mulig å lage prøver, tester og konkurranser. Man har også tilgang til en ePortfolio, som tillater alle medlemmene til å lage en presentasjon om seg selv. En slik hjemmeside inneholder blogg, mulighet til å laste opp bilder med mer.

Mottakelse og kritikk[rediger | rediger kilde]

De få offentlig tilgjengelige evalueringene av itslearning viser at brukerne av systemet er fornøyd med systemet: En undersøkelse gjennomført i 2003 viste at en høy prosentandel av brukerne ved Høgskolen i Bergen var fornøyde med systemet.[3] En ny undersøkelse gjennomført i forbindelse med Martin Grønlands mastergrad i applikasjonsadapsjon viser at 67% av studenter ved ulike fakultet ved NTNU og HiST er fornøyde eller svært fornøyd med itslearning.[4]

En offentlig kritikk av itslearning har blitt fremsatt av NTNU-professor Martin Ystenes, som i 2007 kalte itslearning «en katastrofe», da systemet etter fem år fortsatt ikke var tilpasset NTNUs behov, men heller videregående skoler. Den samme professoren kritiserte også selskapet for å ha en arrogant holdning etter at de blant annet kjørte systemoppgradering helgen før semesterstart våren 2007. Dette førte til store problemer hele den første uken i semesteret.[5] Fra høsten 2017 bytter NTNU fra itslearning til Blackboard[6].

Samtidig velger flere store skoledistrikter i Europa og USA itslearning som sin skoleplatform, inkludert Oslo, Stockholm[7], Houston og Clear Creek[8].

Priser[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]