itslearning

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
itslearning AS
Itslearning logo.png
Org.formAksjeselskap
Org.nummer980 682 765
Etablert13. april 1999
Eier(e)Sonoma learning B.V
HovedkontorBergen
Produkt(er)Læringsplattform
Styreleder Kenneth Bårdsen[1]
Adm. dir. Steve Tucker
Nettsteditslearning.no

itslearning (it's learning på engelsk, det er læring på norsk) er en digital læringsplattform utviklet av det norske selskapet itslearning AS. Itslearning er en nettbasert læringsplattform for undervisning i grunnskole, videregående skole og høyere utdanning.

Systemet har over to millioner aktive brukere i Norge, Sverige, Danmark, Nederland, Storbritannia, Spania, Italia, Frankrike, Tyskland, USA og Brasil.[2] Mange norske skoler og utdanningsinstitusjoner benytter seg av systemet. Itslearning blir brukt av universiteter som Norges Handelshøyskole, Handelshøyskolen BI, NITH og Universitetet i Stavanger, barne- og ungdomsskoler og videregående skoler. Fylkeskommunene Akershus, Buskerud, Hordaland, Hedmark, Nordland, Nord-Trøndelag, Rogaland, Sør-Trøndelag, Vest-Agder og Vestfold bruker Itslearning i den videregående skolen. itslearning har sitt hovedkontor i Bergen, der også selskapet opprinnelig kommer fra.

Innhold[rediger | rediger kilde]

Systemet er en arena for kommunikasjon og samarbeid, samt et verktøy for administrasjon, evaluering og oppfølging av elever/studenter. Itslearning er spesielt tilpasset skoler, og det er mulig å legge ut fagplaner samt digitale ressurser. Det er også mulig å sende meldinger til enkeltpersoner eller en gruppe (for eksempel en klasse). Som lærer er det mulig å lage prøver, tester og konkurranser. Man har også tilgang til en ePortfolio, som tillater alle medlemmene til å lage en presentasjon om seg selv. En slik hjemmeside inneholder blogg, mulighet til å laste opp bilder med mer.

Oppkjøp[rediger | rediger kilde]

I november 2015 kjøpte Itslearning opp Fronter, som var hovedkonkurenten i Norge.[3]

I april 2013 kjøpte den svenske investeringsorganisasjon EQT seg opp som majoritetsaksjonær.[4] EQT solgte videre til finske Sonama i desember 2019[5]

Mottakelse[rediger | rediger kilde]

De få offentlig tilgjengelige evalueringene av itslearning viser at brukerne av systemet er fornøyd med systemet: En undersøkelse gjennomført i 2003 viste at en høy prosentandel av brukerne ved Høgskolen i Bergen var fornøyd med systemet.[6] En ny undersøkelse gjennomført i forbindelse med Martin Grønlands mastergrad i applikasjonsadapsjon viser at 67% av studenter ved ulike fakultet ved NTNU og HiST er fornøyde eller svært fornøyd med itslearning.[7]

En offentlig kritikk av itslearning har blitt fremsatt av NTNU-professor Martin Ystenes, som i 2007 kalte Itslearning «en katastrofe», da systemet etter fem år fortsatt ikke var tilpasset NTNUs behov, men heller til videregående skoler. Ystenes kritiserte også selskapet for å innta en arrogant holdning etter at det blant annet kjørte systemoppgradering helgen før semesterstart våren 2007. Dette skal ha ført til store problemer hele den første uken i semesteret.[8] Fra høsten 2017 byttet NTNU fra itslearning til Blackboard[9].

Samtidig har flere skoledistrikter i Europa og USA valgt Itslearning som sin skoleplatform, inkludert Oslo, Stockholm[10], Houston og Clear Creek[11].

Priser[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]