Sigurd Mikal Karoliussen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sigurd Mikal Karoliussen
Født1969Rediger på Wikidata
BeskjeftigelseFilmprodusent Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge

Sigurd Mikal Karoliussen (født 1969)[trenger referanse] er en norsk filmprodusent, oppvokst i Asker.

Karoliussen er utdannet ved produsentlinjen på Den Norske Filmskolen hvor han ble uteksaminert fra det første kullet i 2000.[trenger referanse] Fra tidligere har han en bachelor fra Norges Markedshøyskole (1995) og grunnfag i sosiologi fra Universitetet i Oslo (1996).

I perioden 1996 til 2011 jobben han innen produksjonsledelse på over 25 filmer: Elling, Buddy, Kvinnen i mitt liv, Uno, Izzat, Vinterland og Blåfjell 2 (m.fl.). I 2007 ble han ansatt som rådgiver med ansvar for spillefilm og TV-serier ved Nordisk Film & TV Fond og deltok i tildeling av støtte til blant annet:[trenger referanse] Millenium, Max Manus, Broen, Halvbroren, Pagten, De ofrivilliga, Sånger från andra våningen, Låt den rätte komma in, Kunsten at græde i kor, Antichrist, Snabba cash og Kon-Tiki.

I 2010 startet han opp Moskus Film sammen med Jan Eirik Langoen, og sammen produserte de 'Age of Heroes' (2010) og Reisen til Julestjernen (2012).

Da Nordisk Film Production Norge startet opp i 2015 ble Karoliussen ansatt som en av produsentene, og i 2016 hadde han premiere på Magnus en dokumentarfilm om sjakkspilleren Magnus Carlsen.

Karoliussen har senere arbeidet i Nordisk Film Production med produksjon av tv-seriene TWIN’ (2019) for NRK og Scandinavian Star (2020) for NRK, DR og SVT.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]