Shooting Dogs

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Shooting Dogs
orig. Shooting Dogs
Generell informasjon
SjangerDrama
Utgivelsesår12. mai 2005 (Cannes)
27. oktober 2006 (NOR)
Prod.landStorbritannia Storbritannia
Lengde116 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense15 år (Norge)
Bak kamera
RegissørMichael Caton-Jones
ProdusentDavid Belton
Pippa Cross
Jens Meurer
ManusforfatterRichard Alwyn
David Belton
David Wolstencroft
MusikkDario Marianelli
SjeffotografIvan Strasburg
Foran kamera
MedvirkendeClair-Hope Ashitey
Hugh Dancy
David Gyasi
Dominique Horwitz
John Hurt
Eksterne lenker

Shooting Dogs er en britisk dramafilm fra 2005 som er basert på virkelige hendelser fra folkemordet i Rwanda i 1994. Innspillingen er lagt til skolen der det virkelig skjedde, og mange av de involverte i filmen opplevde folkemordet selv, og mistet flere familiemedlemmer under tragedien.

Handling[rediger | rediger kilde]

Rwanda er nær en borgerkrig og situasjonen er spent, men livet på skolen der Joe underviser går sin vante gang. Joe er ung og idealistisk, og underviser på misjonsskolen i Rwandas hovedstad Kigali.

Plutselig en dag kommer hutu-milits og slakter ned tutsiene i byen, og flere tutsier søker tilflukt på skolen til Joe. En belgisk FN-delegasjon er også tilstede på skolen, men de har ikke mye å stille opp med, og kan kun overvåke situasjonen. Hutuer samler seg blodtørstige utenfor skolen med machetene klare.

Francois Ngarambe, president for organisasjonen for de som overlevde folkemordet i Rwanda har uttalt at filmen gir et feil bilde av folkemordet, siden det vises som å være utført av militsene (Interahamwe), mens den ikke nevner i det hele tatt all planleggingen som ble gjort av hutu-ekstremister i regjeringen og hæren i forkant av folkemordet.

Shooting Dogs fikk Den Norske Fredsfilmprisen i Tromsø 2006.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]