Shoaib Sultan

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Shoaib Sultan
Norwegian politician Shoaib Sultan during election campaign in Oslo, high view.JPG
Shoaib Sultan på stand for Miljøpartiet De Grønne i Oslo under kommunevalget 2015
Født 22. desember 1973 (43 år)
Utdannet ved Colorado State University
Yrke Politiker
Parti Miljøpartiet De Grønne
Nasjonalitet Norge

Shoaib M. Sultan (født 22. desember 1973) er en norsk organisasjonsmann og politiker for Miljøpartiet De Grønne.

Yrkesliv[rediger | rediger kilde]

I september 2011 ble Sultan ansatt som rådgiver med ansvar for kartlegging av høyreekstreme miljøer hos Antirasistisk Senter. Fra november 2010 til mars 2011 arbeidet han som sekretariatsleder i Kontaktutvalget mellom innvandrerbefolkningen og myndighetene. Sultan var ansatt som generalsekretær i Islamsk Råd Norge i perioden 2007–2010. Sultan har tidligere arbeidet som informasjonsansvarlig i European Council of Religious Leaders.

Styreverv[rediger | rediger kilde]

Sultan ble valgt inn som nestleder i Nei til EU og som styremedlem i Nei til atomvåpen i 2015 og sitter i det rådgivendeorganet til Oslokoalisjonen for tros- og livssynsfrihet.

Han har tidligere vært styremedlem i antikrigsbevegelsen Fredsinitiativet, miljø-/klima-organisasjonen Global Migrants for Climate Action og satt i det regjeringsoppnevnte religionpolitiske utvalget som ble ledet av Sturla Stålsett, i brukerutvalget ved Oslo universitetssykehus, og har sittet i utvalget ved Universitetet i Oslo som utredet et mulig Senter for islamske studier ved universitetet.

Sultan har også vært valgt sekretær i Islamsk Råd Norge i perioden (2002–2005).

Partipolitisk engasjement[rediger | rediger kilde]

Sultan stilte til fylkes- og kommunalvalget i Oslo i 2011 som tredjekandidat for Miljøpartiet De Grønne, og er valgt som andre vara for Harald August Nissen etter første vara Hanna E. Marcussen. Han stod på 11.-plass på valglisten til Miljøpartiet De Grønne ved Stortingsvalget 2013 i Oslo.

Sultan ble foreslått av Miljøpartiet De Grønne som partiets ordførerkandidat til fylkes- og kommunevalget i Oslo i 2015.[1] Miljøpartiet De Grønne fikk inn fem representanter i bystyret, deriblant Sultan. I tillegg til Sultan består De Grønnes bystyregruppe av Marion Godager Tveter, Harald August Nissen, Eivind Trædal og Beate Folkestad Habhab. Sultan sitter som medlem av finanskomiteen i Oslo bystyre.

17. mai-komiteen[rediger | rediger kilde]

Sultan satt i 17. mai komiteen i Oslo i 2012, og ble valgt til leder i denne komiteen i 2013. Det var en god del [2] bråk rundt dette[3] på sosiale medier, men han fikk støtte[4] fra Oslos ordfører, Fabian Stang og varaordfører Libe Rieber-Mohn. Sultan satt i komiteen i 2014 og 2015 også.

Integreringsdebatten[rediger | rediger kilde]

Han har vært aktiv i integreringsdebatten, og skrevet en rekke artikler om dette og flere andre temaer. Sammen med Øyvind Strømmen skrev han i 2007 en artikkel i Samtiden som advarte mot høyre-ekstrem terrorisme og ble i debatt beskyldt for at han maksimerte trusselen fra påstått høyre-ekstremisme[5]

Utdanning[rediger | rediger kilde]

Sultan gikk på videregående skole ved Nes videregående skole i Årnes.

Han har en bachelorgrad i statsvitenskap fra Colorado State University i Colorado, USA. Han har også en MBA (Master of Business Administration) med fagområdene finans og ledelse fra samme universitet.

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

  • Staten, kirken og muslimene i Njål Høstmælingen, Tore Lindholm og Ingvill T. Plesner (red.): Stat, kirke og menneskerettigheter. Oslo: Abstrakt forlag 2006, s. 140-153.
  • Den islamske humanismen – utopi eller fakta? (Kirke og kultur 02, 2007)
  • The Muslims of Norway (Foreign Affairs: 27.07, 2011)
  • Forfølgelse av kristne i muslimske land (Kirke og kultur 02, 2012) s.107-114
  • Blasfemiske lover i Pakistan (Kirke og kultur 04, 2012) s. 350-356

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Bidrag til publikasjoner[rediger | rediger kilde]

Debattinnlegg[rediger | rediger kilde]