Hopp til innhold

Ship Simulator 2008

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ship Simulator 2008
UtviklerVSTEP
UtgiverLighthouse Interactive
Paradox Interactive
DistributørLighthouse Interactive
Paradox Interactive
PlattformMicrosoft Windows
Utgivelse15. august 2006
13. juli 2007
SjangerSkipsimulator
ModusEnspiller, flerspiller
Nettstedwww.shipsim.com

Ship Simulator 2008 er et simulatorspill som simulerer manøvrering av forskjellige skip i ulike miljøer. Spillet ble utviklet av VSTEP og ble utgitt av Lighthouse Interactive i 2007. Selskapet som utgav spillet ble nedlagt i 2009.

Første versjon av Ship Simulator ble utgitt i 2006 og fikk det originale navnet Ship Simulator 2006. Spilleren kan styre forskjellige skip, blant annet en taxibåt, et containerskip og RMS «Titanic» i forskjellig vær og havner. Disse havnene er Rotterdam, Hamburg og New York City. I spillet så må man utføre oppdrag på kortest mulig tid.

Ship Simulator 2008 er 2007 versjonen av spillet. Den har fått navnet Ship Simulator 2008 fordi den lanseres meget sent i noen land. Derfor valgte utvikleren å kalle den dette. I Norge så ble denne lansert i juli 2007, og kan kjøpes fra norske utsalgssteder for videospill. Den kan også kjøpes og lastes ned direkte fra utviklerens nettside.

Ship Simulator 2008 inneholder mange nye forbedringer, som eksempelvis bølger, dag/natt samt nye båter og skip. Det er totalt 6 nye skip og båter i denne versjonen som da består av en supertanker, en ferge, passasjerferge, pilotbåt og en slepebåt. Titanic har også gjennomgått endringer som har gjort skipet mer detaljert.

Oppfølgeren til simulatorspillet er Ship Simulator Extremes, utgitt 27. august 2010.[1]

Utvidelsespakke[rediger | rediger kilde]

VSTEP ga ut en såkalt add-on pakke (utvidelsespakke) til Ship Simulator 2006 som bestod av seks forskjellige skip. Denne pakken ventes å bli endret slik at den kan benyttes med Ship Simulator 2008.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «ShipSim.com - Ship Simulator Extremes». www.shipsim.com. Besøkt 29. juli 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata