Sentrumkirken

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sentrumkirken på Strømmen

Sentrumkirken er en kristen frikirkelig menighetStrømmen, i Akershus. Menigheten er tilsluttet den norske pinsebevegelsen. Sentrumkirken ble stiftet i 15. november 1925, opprinnelig som pinsemenigheten Tabernaklet, Strømmen.

Menigheten hadde 267 tilskuddstellende medlemmer i 2019[1]. Sentrumkirken driver et hornorkester. «Loftet» er menighetens ungdomsarbeid. For ungdom i konfirmasjonsalder tilbyr menigheten den frikirkelige konfirmantundervisningen Tentro.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Sentrumkirken ble stiftet den 15. november 1925. Opprinnelig som pinsemenigheten Tabernaklet, Strømmen, med 15 medlemmer. Men menigheten har røtter helt tilbake til 1914. Det unge ekteparet Kristensen, flyttet fra Kristiania til Strømmen. De samlet en liten gruppe, som ble forløperen til menigheten.

Møtene ble den første tiden holdt i hjemmene, senere på Trelastfabrikken, og Losjen. I 1924 startet Peder Kallstad og Fritjof Markussen med søndagsskole. I 1939 ble det bygget menighetsbygg i Strømsveien 39G, med navnet Tabernaklet. I 1991 ble dette bygget solgt, og menigheten kjøpte Myrsethveien 1A. Samtidig byttet også menigheten navn til pinsemenigheten Sentrumkirken.

Misjon[rediger | rediger kilde]

Sentrumkirken er engasjert i misjonsarbeid og er utsendermenighet for misjonærene Elizabeth og Robert Muren i Israel og Karin og Trygve Korneliussen i Uganda.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Regjeringen. «Antall tilskuddstellende medlemmer i tros- og livssynssamfunn i 2019» (PDF). Besøkt 4. januar 2020. 

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]