Senter for biodiversitetsdynamikk

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Senter for biodiversitetsdynamikk (CBD, Center for Biodiversity Dynamics) er et senter for fremragende forskning ved NTNU. Ved senteret forskes det på endringer av biologisk mangfold i rom og tid, og på gen-, individ-, populasjons- og samfunnsnivå. Deltagerne i senteret er hovedsakelig forskere ved Institutt for biologi (NTNU), Institutt for matematiske fag (NTNU) og Norsk institutt for naturforskning. Senteret ledes av Bernt-Erik Sæther.

Senter for biodiversitetsdynamikk fokuserer på populasjonsøkologi for å bidra til en kunnskapsbasert bevaringsbiologi. Senteret ligger i den internasjonale forskningsfronten når det gjelder stokastisk modellering av biologiske populasjoner.[1] Hovedsatsingsområdene er romlig økologi, statistisk metodeutvikling, klimaeffektforskning, evolusjonsbiologi, molekylær økologi, invasjonsbiologi og økologi av hjortedyr.

Senteret ble etablert i 2008 som Senter for bevaringsbiologi (CCB), endret navn til Senter for biodiversitetsdynamikk i 2012, og er et senter for fremragende forskning fra 2013.[2] Det er lokalisert i RealfagbyggetGløshaugen i Trondheim.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Monsen, Tor H. (9. november 2012). «De fire finalistene for dummies». universitetsavisa.no. Arkivert fra originalen 24. oktober 2019. Besøkt 24. oktober 2019. 
  2. ^ «SFF – Sentre for fremragende forskning». www.forskningsradet.no (norsk). Besøkt 24. oktober 2019. 

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Amundsen, Bård (2013). «Artenes forståelse». Bladet Forskning. Forskningsrådet (3). 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]