Sela Ward

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Sela Ward
Sela Ward.jpg
Sela Ward, September 1994
FødtSela Ann Ward
11. juli 1956 (61 år)
Meridian, Mississippi, USA
Ektefelle Howard Sherman (1992- ; 2 barn)
Utdannet ved University of Alabama
Beskjeftigelse Skuespillerinne
NasjonalitetUSA
Aktive år1985–
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Sela Ann Ward (født 11. juli 1956 i Meridian i Mississippi) er en amerikansk skuespiller som har opptrådt på film og TV.

Ward er kanskje er mest kjent for sine roller som karakteren Teddy Reed i den amerikanske TV-serien Sisters fra 1991 til 1996 og som karakteren Lily Bemanningen i serien Once and Again mellom 1999 og 2002. I juli 2010, annonserte den amerikanske TV-kanalen CBS at Ward kunne komme til å fremstå som en ledende figur i den syvende sesongen av den populære kriminalitets-serienCSI: NY.

Ward ble født i 1956 som den eldste av fire barn av Annie Kate (født Boswell), en husmor som døde av eggstokkreft den 12. februar 2002, og Granberry Holland Ward som jobbet som elektroingeniør og døde 13. januar 2009. Hun har en yngre søster, Jenna, og to brødre, Brock og Granberry III. Ward ble utdannet på University of Alabama, hvor hun opptrådte som en av Crimson Tide cheerleaderene, og hun tok blant annet hovedfag innen kunst og reklame.

Ward ble opprinnelig tilbudt både rollen som Megan Donner i serien CSI: Miami og rollen som Susan Mayer i serien Frustrerte fruer, men hun takket nei til begge rolle-forespørsmålene. Disse rollene gikk senere henholdsvis til Kim Delaney og Teri Hatcher. Ward sa at hun ikke ønsket hovedrollen i slike TV-serier fordi det ville kreve at hun måtte være så lenge unna familien hennes.

Siden den 23. mai 1992 har Ward vært gift med Howard Sherman. De har to barn sammen, Austin (født 1994) og Anabella (født 1998). Etter møtet to fosterbarn under en ferietur til hjemstaten Mississippi i 1997 bestemte Ward seg for å skape ett bredere tilbud til mishandlede og forsømte barn ved å sørge for og en delvis finansiering av etableringen av et husly for de som venter på plassering i fosterhjem.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]