The Guardian (2006)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
The Guardian
Generell informasjon
Sjangerdrama
Utgivelsesår29. september 2006
Prod.landUSA USA
Lengde136 min.
Språkengelsk
Aldersgrense15 (Norge)
Bak kamera
RegiAndrew Davis
ProdusentArmyan Bernstein
Lowell D. Blank
Zanne Devine
Beau Flynn
Charlie Lyons
Peter Macgregor-Scott
Tripp Vinson
ManusforfatterRon L. Brinkerhoff
MusikkTrevor Rabin
SjeffotografStephen St. John
KlippThomas J. Nordberg
Dennis Virkler
Foran kamera
MedvirkendeKevin Costner
Ashton Kutcher
Melissa Sagemiller
Annen informasjon
Budsjett$ 80 millioner
Prod.selskapTouchstone Pictures
Beacon Communications
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

The Guardian er en amerikansk film fra 2006 med Kevin Costner og Ashton Kutcher i hovedrollene.

Mark Gangloff, en amerikansk svømmer som deltok under OL i Beijing 2008, hadde en mindre rolle i filmen.

Handling[rediger | rediger kilde]

Ben Randall (Kevin Costner) er en av de flinkeste redningsmennene i United States Coast Guard, og han regnes som en legende på grunn av alle redningsaksjonen han har vært med på. Jake Fischer (Ashton Kutcher) drev med svømming på videregående og fikk stipend til Ivy League, men han valgte å verve seg til Kystvakten. Ben blir konfrontert av sin kone, som ber om skilsmisse fordi han tilbringer for mye tid på jobben. Ben blir kontaktet på grunn av en redningsaksjon. Ute på havet, krasjer helikopteret og resten av redningsteamet dør. Ben blir sendt for å begynne som instruktør ved en skole som utdanner kandidater til Kystvakten. Jake Fischer møter en kvinne, Emily Thomas (Melissa Sagemiller) og de utvikler et forhold. I løpet av de første ukene med trening har mange elever droppet ut.

Etter å ha overnattet hos Emily, kommer Jake for sent til skolen, og Ben klager på ham. Selv om Jake ikke blir utvist, blir alle elevene kollektivt straffet på grunn av ham. Ben prøver å tvinge Jake til å slutte, men han ser etter hvert Jakes utholdenhet. Jake møter Emily på en bar og han klager over hvordan Ben Randall behandler ham. Bar-eieren Maggie, en venn av Ben, forteller Jake om en redningsaksjon på et skip hvor Ben prøvde å redde alle passasjerene. Med en mann igjen ble vinsjen på helikopteret ødelagt, og Randall holdt mannen etter fingertuppene helt til de kunne lande. Dette resulterte i omfattende skader i Randalls arm og skulder. Jakes venn Charlie er redd for å mislykkes på skolen, så Jake tar ham ut på en drink for å muntre ham opp. På en bar havner de i slåsskamp og havner i fengsel. Jake kommer tilbake på basen forslått og bandasjert, og tar på seg hele skylden for slåsskampen.

Ben konfronterer Jake om hvorfor han takket nei til fullt stipend på skolen for å bli med i Kystvakten, og han forteller Jake hva han fått vite om Jakes fortid. En sen kveld da Jake gikk på videregående ble han utpekt til sjåfør en kveld da han og vennene hans var på fest. En annen bil krasjet inn i bilen deres i stor hastighet, noe som resulterer i at Jakes kamerater blir drept. Ben og Jake deler felles opplevelser, da de begge vet hvordan det er å være eneste overlevende etter en ulykke. Det er bare en håndfull av de opprinnelige kandidatene som blir uteksaminert. Emily kommer for å se Jake bli uteksaminert, før de skiller lag fordi Jake skal forlate byen kort tid senere.

Jake blir utstasjonert i Alaska, hvor Ben tidligere var stasjonert. Ben og Jake blir sendt på et oppdrag sammen, hvor de skal redde to padlere. Ben forteller Jake om den eneste rekorden han holder styr på - de 22 menneskene han ikke klarte å redde i løpet av sin karriere. Senere blir Jake sendt ut på et oppdrag for å redde mannskapet på en synkende fisketråler, samtidig besøker Ben sin kone og gir henne de signerte skilsmisse-papirene. Under redningsaksjonen blir Jake fanget i et forsøk på å redde kapteinen. Helikopteret må returnere til basen på grunn av lite drivstoff. Ben hører om situasjonen og blir med for å redde Jake. I det synkende skipet klarer Ben å redde Jake fra skroget på skipet. Begge to hekter seg til vinsjen og er på vei opp i helikopteret, da kabelen holder blir ødelagt på grunn av vekten. Ben skjønner at kabelen ikke vil holde, og river seg løs, slik at Jake kan overleve. I det Ben faller holder Jake ham i hånden og han nekter å slippe taket. Ben vrir seg løs, og faller ned. Ben kommer aldri til overflaten igjen, og kroppen hans blir aldri funnet. Senere kommer Jake på besøk til Emily, og de begynner ett forhold.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]