Scooby-Doo (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Scooby-Doo
Generell informasjon
SjangerKomedie
Eventyrfilm
Familiefilm
Mysterium
Utgivelsesår2002
Prod.landUSA
Lengde86 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiRaja Gosnell
ProdusentCharles Roven
Richard Suckle
ManusforfatterJames Gunn
Craig Titley
MusikkDavid Newman
SjeffotografDavid Eggby
KlippKent Beyda
Foran kamera
MedvirkendeFreddie Prinze Jr.
Sarah Michelle Gellar
Matthew Lillard
Linda Cardellini
Neil Fanning
Rowan Atkinson
Isla Fisher
m.fl.
Annen informasjon
Filmformat1,85:1
Prod.selskapWarner Bros. Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Scooby-Doo er en amerikansk eventyrkomedie fra 2002. Filmen er regissert av Raja Gosnell, og har Freddie Prinze jr., Sarah Michelle Gellar, Matthew Lillard, Linda Cardellini og Rowan Atkinson i hovedrollene, samt Neil Fanning som stemmen til Scooby-Doo.

Filmen er basert på TV-serien om Scooby-Doo, skapt av William Hanna og Joseph Barbera. Oppfølgeren Scooby-Doo 2 - Monstre på frifot ble sluppet i 2004.

Handling[rediger | rediger kilde]

Gjengen i Mystery Inc. har vært adskilt i to år og gått i hver sine retninger etter mye krangling innad. Men da de får en invitasjon til Spooky Island, gjenforenes Fred (Freddie Prinze jr.), Daphne (Sarah Michelle Gellar), Shaggy (Matthew Lillard), Velma (Linda Cardellini) og Scooby (stemme fra Neil Fanning) atter en gang – uten å vite det selv. Men de finner ut at de må slå seg sammen igjen for å løse et nytt mysterium på oppstår på øya, og monstere står som alltid i fokus når gjengen er i aksjon.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Stemmegivere[rediger | rediger kilde]

Trivia[rediger | rediger kilde]

  • Sarah Michelle Gellar var med i denne filmen samtidig som hun spilte hovedrollen i TV-serien Buffy, vampyrenes skrekk. For å få i land begge produksjonene tilbragte hun to uker i hver produksjon på deling.
  • Produksjonen var på gang i mange år. Jim Carrey og Sara Gilbert var i diskusjoner om roller allerede i 1996, og også Mike Myers og Janeane Garofalo var lenge interesserte i roller.
  • Regissør Raja Gosnell ville ha to skuespillere i rollene som Fred og Daphne som også var sammen i det virkelige liv for å få frem best mulig kjemi. Valget falt på Sarah Michelle Gellar og Freddie Prinze jr. De har vært gift i det virkelige liv siden 2002 etter å ha møtt hverandre på settet til I Know What You Did Last Summer i 1997. Prinze jr. ville opprinnelig ikke gjøre filmen grunnet at han fryktet den ikke ville leve opp til de klassiske tegneseriene, men Gellar overtalte ham til å ta rollen.
  • Jennifer Love Hewitt ble vurdert for rollen som Daphne.
  • Tim Curry, som har vært en fan av Scooby-Doo-serien i mange år, ble tilbudt rollen som Mondavarious. Men han valgte å avslå da han hørte at Scrappy-Doo, en karakter han ikke liker, skulle være med i filmen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]