Roy Dotrice

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Roy Dotrice (Født 26. mai 1923 i Guernsey) er en britisk skuespiller som er godt kjent for sin Tony Award-vinnende opptredener på Broadway.

Dotrice tjenestegjorde i det britiske Royal Air Force mellom 1940 og 1945 under den andre verdenskrig, og han satt fengslet i en tysk leir for allierte krigsfanger fra 1942 til 1945. Dotrice var gift med Kay Newman fra 1947 og frem til hennes død i 2007, og de fikk tre barn sammen, Michele, Yvette og Karen. Dotrice var også stefar til Edward Woodward. Dotrice opptrådte flere ganger ved Hampstead Theatre i London.

I 1970 spilte han i, med stor suksess, rollen som Charles Dickens i miniserien Dickens of London, som ble presentert i USA som en serie i tretten deler ved Maspterpiece Theatre. For det nordamerikanske publikum er Dotrice mest kjent for å spille i TV-serien, Beauty and the Beast, fra 1980. Dotrice ble utnevnt til offiser av Order of the British Empire (OBE) i 2008. I juni 2010 ble det bekreftet at Roy Dotrice skulle spille rollen som Grand Maester Pycelle i HBO-serien Game of Thrones, en filmatisering av George R. R. Martin sin bokserie, A Song of Ice and Fire.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]