Roy Dotrice

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Roy Dotrice
Roy Dotrice.jpg
Født 26. mai 1923 (94 år)
Guernsey
Ektefelle Kay Dotrice
Barn Karen Dotrice, Michele Dotrice
Utdannet ved Royal Academy of Dramatic Art
Yrke Teaterskuespiller, filmskuespiller, audio book narrator
Nasjonalitet Storbritannia
Utmerkelser Tony Award for Best Featured Actor in a Play, Drama Desk Award, British Academy Television Awards, offiser av Den britiske imperieordenen
IMDb IMDbRedigere på wikidata

Roy Dotrice (Født 26. mai 1923 i Guernsey) er en britisk skuespiller som er kjent for sin Tony Award-vinnende opptredener på Broadway.

Dotrice tjenestegjorde i det britiske Royal Air Force mellom 1940 og 1945 under den andre verdenskrig, og han satt fengslet i en tysk leir for allierte krigsfanger fra 1942 til 1945. Dotrice var gift med Kay Newman fra 1947 og frem til hennes død i 2007, og de fikk tre barn sammen, Michele, Yvette og Karen. Dotrice var også stefar til Edward Woodward. Dotrice opptrådte flere ganger ved Hampstead Theatre i London.

I 1970 spilte han i, med stor suksess, rollen som Charles Dickens i miniserien Dickens of London, som ble presentert i USA som en serie i tretten deler ved Maspterpiece Theatre. For det nordamerikanske publikum er Dotrice mest kjent for å spille i TV-serien, Beauty and the Beast, fra 1980. Dotrice ble utnevnt til offiser av Order of the British Empire (OBE) i 2008. I juni 2010 ble det bekreftet at Roy Dotrice skulle spille rollen som Grand Maester Pycelle i HBO-serien Game of Thrones, en filmatisering av George R. R. Martin sin bokserie, A Song of Ice and Fire.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]