Rose Byrne

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Rose Byrne
Rosebyrneinnewyork.jpg
Rose Byrne
Født Rose Judith Esther Byrne
24. juli 1979 (36 år)
Australia Sydney, New South Wales, Australia
Yrke Skuespiller
Statsborger i Australia
Alma mater University of Sydney
Aktive år 1994-
IMDb IMDb

Rose Judith Esther Byrne (født 24. juli 1979 (36 år) i Sydney) er en australsk skuespillerinne. Hun har blant annet spilt i Sunshine, Troja (film), Star Wars Episode II: Klonene angriper, The Pitch, Marie Antoinette, Wicker Park og The Goddess Of 1967.

Etter flere år i ulike australske filmproduksjoner fikk hun som mange andre kollegaer en kraftig dytt i retning av internasjonal berømmelse da produksjonen av Star Wars Episode II ble satt i gang i hjemlandet hennes og hun fikk rollen som Dormè, en av dronning Amidalas tjenestepiker.

I Australia hadde hun allerede høstet flere lovord for sin prestasjon i den australske dramafilmen The Goddess of 1967 (2000) og senere i komedien The Rage in Placid Lake (2003). Veien til Hollywood ble kortere og kortere, og i 2003 kom hun inn i varmen i glitterbyen. I 2004 spilte hun mot Josh Hartnett i den romantiske thrilleren Wicker Park og mot Brad Pitt i filmeposet Troya.

Byrne må forøvrig være en av de få australske skuespillerne som har kommet til Hollywood de senere årene uten å ha bakgrunn fra australske såpeoperaer.