Annie (2014)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Annie
Generell informasjon
Prod.landUSA
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegissørWill Gluck
ProdusentWill Smith
Jada Pinkett Smith
Shawn "Jay-Z" Carter
Caleeb Pinkett
James Lassiter
Lawrence "Jay" Brown
Tyrone "Ty Ty" Smith
ManusforfatterWill Gluck
Aline Brosh McKenna
Basert påAnnie 
av Thomas Meehan
og
Little Orphan Annie 
av Harold Gray
MusikkGreg Kurstin
Sanger:
Charles Strouse
Martin Charnin
Originale sanger:
Greg Kurstin
Sia
Will Gluck
SjeffotografMichael Grady
KlippTia Nolan
Foran kamera
MedvirkendeJamie Foxx
Quvenzhané Wallis
Rose Byrne
Bobby Cannavale
Cameron Diaz
Annen informasjon
Budsjett$65 millioner[1]
Prod.selskapVillage Roadshow Pictures
Overbrook Entertainment
DistributørColumbia Pictures
Premiere
  • 19. desember 2014 (2014-12-19) (USA)
  • 27. mars 2015 (2015-03-27) (Norge)
Eksterne lenker

Annie er en amerikansk musikalfilm og komedie fra 2014, regissert av Will Gluck. I Norge vises den først i mars 2015. Filmen er produsert av Jay Z og Will Smith, og har Quvenzhané Wallis i hovedrollen som fosterbarnet Annie. Øvrige skuespillere er Jamie Foxx, Rose Byrne og Cameron Diaz. Annie er en moderne nyinnspilling på musikalen fra 1977, samt tegneseriestripen Little Orphan Annie fra 1924.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

I Harlem i New York City, bor Annie Bennett (spilt av Quvenzhanè Wallis) i fosterhjem sammen med flere andre jenter under omsorg av Colleen Hannigan (spilt av Cameron Diaz) en bitter tidligere sanger, som nå stort sett bruker dagene sine på å drikke og forsøke å finne seg en kjæreste. Annie tilbringer flere dager ventende utenfor en restaurant som heter Domani's, fordi hun tror foreldrene hennes en dag vil komme tilbake for å hente henne. Men alt hun har å gå etter var at foreldrene skrev en beskjed på en kvittering fra Domani's, som sier at de skal komme tilbake. Når en inspektør skal undersøke Colleen Hannigans behandling av jentene, utnytter Annie situasjonen: Hun klarer å få tak i personnummeret hennes for å finne mer informasjon om seg selv. Men Annie får ikke vite mer enn det hun allerede vet.

Når Annie forsøker å redde en hund fra en gjeng mobbere, blir Annie nesten overkjørt av en bil. Men hun blir reddet av William "Will" Stacks (spilt av Jamie Foxx) som forsøker å bli valgt som ordfører i New York City. Redningen av Annie går viralt på Internett, noe som øker Stacks popularitet. Etter forslag fra Wills kampanje-sjef Guy Danlily, flytter Annie inn hos Will for å øke Wills popularitet ytterligere. Annie liker sine nye omgivelser, og blir snart venn med Wills assistent Grace Farrell. Annie får også adoptere en hjemløs hund, som hun gir navnet Sandy. Will forteller at han opprinnelig kom fra en fattig familie i Queens. Han kjente aldri faren hans på grunn av all tiden faren brukte på jobb. Men han trodde at han kunne forstå faren bedre hvis han begynte å arbeide like hardt som faren hans. Annie hjelper også Grace og Will, ved å få dem til å innse at de liker hverandre veldig godt og har romantiske følelser for hverandre.

Will tar med Annie og vennene hennes fra Hannigans fosterhjem for å se premiere på filmen MoonQuake Lake. Etter at vennene hennes har reist tilbake, gjør Annie sin vanlige rutine med å se om foreldrene hennes har kommet tilbake til restauranten. Hos Hannigans vekker jentene henne ved et uhell, og Hannigan blir irritert på dem. Hun klager over at rike mennesker som Will aldri er genuint hyggelige, og hennes bakgrunn gjør at hun har avsmak for rike mennesker. Når Annie blir bedt om å komme med en tale under et arrangement, avslører hun at ikke vet hvordan hun skal lese til tross for at hun er 10 år gammel og har gått på skole. Will ønsker å skaffe henne en ny lærer, men Guy Danlily mener at Annie bare vil hindre Wills kampanje for å bli ordfører ettersom populariteten hans ikke øker ytterligere.

Sammen med Hannigan planlegger Guy å la noen hevde at Annie er deres datter i ett forsøk på å øke Wills popularitet nok til at han kan vinne valget. Imidlertid planlegger Guy å dumpe Annie tilbake i foster-systemet rett etter ordfører-valget, uten å bry seg om hvordan det går med Annie. Når Hannigan etterhvert kommer på andre tanker, er Annie allerede hentet av svindlerne. Hannigan forteller Will om planen, og han gir Guy umiddelbart sparken. Will, Grace, Hannigan og de andre jentene går deretter om bord i Will`s helikopter. Hjulpet av politiet, begynner de å lete etter Annie. Svindlerne og Annie trodde at Will, ikke Guy, betalte dem for å ta Annie. Etter å ha blitt funnet igjen nekter en opprørt Annie å tro på Will, når han forteller henne at han ikke visste om Guys planer.

For å bevise sin uskyld kunngjør Will til journalister at han avslutter valget om å bli valgt til ordfører, og han bestemmer seg for å adoptere Annie. Kort tid senere deltar Annie ved åpningen av "Stack`s Literacy Center" for å hjelpe barn som henne selv, som ikke kan lese.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Skuespiller Rolle
Quvenzhané Wallis Annie Bennett
Jamie Foxx William Stacks
Rose Byrne Grace Farrell
Bobby Cannavale Guy
Cameron Diaz Colleen Hannigan
Adewale Akinnuoye-Agbaje Nash
Tracie Thoms Annies «mor»
Dorian Missick Annies «far»
David Zayas Lou

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]