Bridesmaids

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bridesmaids
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 13. mai 2011
Norges flagg 8. juli 2011
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde125 min.
SpråkEngelsk
AldersgrenseNorges flagg Tillatt for alle (Norge)
Bak kamera
RegiPaul Feig
ProdusentJudd Apatow
Barry Mendel
Clayton Townsend
ManusforfatterAnnie Mumolo
Kristen Wiig
MusikkMichael Andrews
SjeffotografRobert D. Yeoman
KlippWilliam Kerr
Michael L. Sale
Foran kamera
MedvirkendeKristen Wiig
Maya Rudolph
Rose Byrne
Melissa McCarthy
Wendi McLendon-Covey
Ellie Kemper
Chris O'Dowd
Jill Clayburgh
Prod.selskapUniversal Studios
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Bridesmaids er en amerikansk filmkomedie fra 2011, regissert av Paul Feig. Filmen er skrevet av Kristen Wiig og Annie Mumolo, og har Wiig, Maya Rudolph, Rose Byrne, Melissa McCarthy, Ellie Kemper, og Wendi McLendon-Covey i hovedrollene.

Filmen ble en økonomisk suksess, og har spilt inn $288,4 millioner med et budsjett på $32,5 millioner.[1]

Filmen ble nominert til Golden Globe for beste film (komedie eller musikal).

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Annie Walker er en enslig kvinne i midten av tretti-årene, bosatt i Milwaukee. Etter at hennes bakeri går konkurs sviktet på grunn av lavkonjunktur, forlater kjæresten henne, og Annie mister alle sparepengene sine. Hun må finne seg en annen jobb i en smykke-butikk, og dele en leilighet med Gil og søsteren Brynn. Annie har et tilfeldig seksuelt forhold til den selvopptatte Ted (spilt av Jon Hamm) men håper på noe mer i forholdet deres. Hennes beste venninne Lillian blir forlovet, og ber Annie være hennes forlover.

På en fest møter Annie hennes brudepiker. Deriblant den rike og sofistikerte Helen. Annie og Helen blir øyeblikkelig misunnelige på hverandres vennskap med Lillian, som overtaler dem til å tilbringe tid sammen. Annie tar Lillian og brudepikene til en restaurant før hun besøker en elegant brudebutikk, hvor Helen bruker sin innflytelse for å få adgang fordi Annie glemte å reservere på forhånd. Annies forslag til utdrikningslag blir nedstemt, til fordel for en reise til Las Vegas planlagt av Helen. Annie nekter å akseptere en fly-billett fra Helen, og bestiller billett på egen hånd. Men flyet må nødlande i Wyoming, og de tar en buss hjem.

Annie fortsetter å håpe på et forhold til Ted, men møter Nathan Rhodes som oppfordrer henne til å åpne et nytt bakeri. Etter en romantisk natt sammen, overrasker han henne med baker-varer. Men Annie blir overveldet og går sin vei. Hun får sparken fra smykke-butikken. I tillegg blir hun sparket ut av leiligheten, og tvunget til å flytte inn hos moren sin. Annie reiser hjem til Helen i Chicago, men krangler innbitt med både Lillian og Helen. Lillian sparker henne ut av hjemmet sitt, og ønsker henne ikke lenger til bryllupet sitt. På vei hjem er Annie involvert i en bilulykke. Nathan, en politi-betjent, kommer dit og kjefter på Annie for ikke å fikse baklysene på bilen sin - eller ta ansvar for hennes eget liv. Annie beskylder ham for å bare være interessert i henne for sex. Annie får også problemer med kjæresten Ted, og de slår opp med hverandre.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Bridesmaids» (engelsk). Box Office Mojo. Besøkt 13. januar 2012. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]