X-Men: Apocalypse

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
X-Men: Apocalypse
Generell informasjon
SjangerAction
Fantasy
Eventyr
Science fiction
Superhelt
Utgivelsesår2017
Prod.landUSA
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiBryan Singer
ProdusentSimon Kinberg
Lauren Shuler Donner
Bryan Singer
ManusforfatterSimon Kinberg
MusikkJohn Ottman
SjeffotografNewton Thomas-Sigel
KlippJohn Ottman
Foran kamera
MedvirkendeJames McAvoy
Michael Fassbender
Jennifer Lawrence
Nicholas Hoult
Oscar Isaac
Rose Byrne
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskap20th Century Fox
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

X-Men: Apocalypse er en amerikansk superheltfilm fra 2017. Filmen er regissert av Bryan Singer, skrevet av Simon Kinberg, og har James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult, Oscar Isaac, Rose Byrne, Tye Sheridan, Sophie Turner, Alexandra Shipp, Kodi Smit-McPhee, Evan Peters, Lucas Till, Ben Hardy, Lana Condor og Olivia Munn i rollene.

Filmen er oppfølgeren til X-Men: Days of Future Past (2015), og den niende i filmserien om X-Men.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

I år 3 600 før Kristus styrer den mektige mutanten En Sabah Nur, ansett som en Gud kalt for Apocalypse, det gamle Egypt til han blir levende gravlagt under et opprør. Han våkner opp igjen i år 1983, og ønsker å ødelegge verden. Han rekrutterer mutanten Ororo Munroe, og gir henne mer makt. Mutanten Raven frigjør Kurt Wagner i Øst-Berlin, en mutant som kan teleportere. Alex Summers tar broren sin Scott med til professor Charles Xavires sitt utdanningsinstitutt, i håp om at Xavier og Hank McCoy kan lære Scott å kontrollere mutasjonene hans.

Apocalypse sine krefter forårsaker forstyrrelser rundt om i verden. Dette fører til at Xavier og Alex konsulterer CIA-operatør Moira MacTaggert, som har forsket på legenden om Apocalypse og forteller dem om Apocalypse sin opprinnelse. Han ble født for flere årtusener siden i Egypt som verdens aller første mutant, og ledet et team av mutante soldater kjent som de fire ryttere. I det kommunistiske Polen bruker Erik Lehnsherr sine krefter for å redde en medarbeider under et jordskjelv, noe som fikk en gruppe soldater til å ta ham til fange. Når en soldat dreper hans kone og datter, gjengjelder Erik ved å drepe hele gruppen.

Apocalypse tar Erik med til Auschwitz, og oppfordrer ham til å bruke kreftene. Erik ødelegger hele leiren og blir med i Apocalypse, og forsøker å få tilgang til maskinen Cerebro, en enhet Xavier benytter for å lokalisere andre mutanter. Apocalypse og hans fire ryttere ankommer herskapshuset for å kidnappe Xavier. Alex forsøker å stoppe dem, men forårsaker en eksplosjon som ødelegger hele herskapshuset. Mutanten Peter Maximoff bruker super-hastigheten sin for å evakuere bygningen, men Alex dør tilsynelatende i eksplosjonen. Oberst William Stryker fanger Hank, Raven, Peter og Moira, og tar dem inn til forhør.

Samtidig reiser Apocalypse, Xavier og rytterne deres til Kairo. I Kairo bruker Erik kreftene sine for å kontrollere jordklodens magnetiske poler som forårsaker enorme ødeleggelser over hele planeten. Apocalypse planlegger å overføre sin bevissthet i kroppen til Xavier og ta hele menneskeheten som slaver. Han tvinger Xavier til å sende en melding til menneskeheten, og informere dem om planen hans. Imidlertid sender Xavier i all hemmelighet et telepatisk nødrop til Jean, og flere mutanter reiser til Kairo for å kjempe mot Apocalypse og hans ryttere.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]