Roscheider museum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Roscheider museum
RoscheiderHof-Hofgut-10-2008-1.jpg
Plassering KonzRediger på Wikidata
Leder Helge Klaus RiederRediger på Wikidata
Etablert1976
Åpnet1976
Årlig besøkstall70 000
Kart
Roscheider museum
49°42′17″N 6°35′50″Ø
Nettstedhttp://www.roscheiderhof.de

Landsbyen Hunsrück

Roscheider museum er et friluftsmuseum som formidler kulturhistorie i SaarLorLux regionen, grenseområdet der Tyskland, Luxemburg og Frankrike møtes. Museet ligger i byen Konz i Tyskland, ved elvene Saar og Mosel, 8 km vest for Trier og 30 km øst for Luxembourg. Museet eies av en ideell organisasjon med over 1000 medlemmer. Museet finansieres av medlemskontingent, inngangsavgift og gaver.

Publikumstilbud[rediger | rediger kilde]

En grønn oase

Historien om Roscheider Hof[rediger | rediger kilde]

Aktivitetsdag, med bønder og håndverkere.

"Roscheider Hof" er i dag et friluftsmuseum med mange bygninger. Sentralt plassert finner en storgården Roscheiders eget gårdstun, en rektangulær plass med bygninger rundt. Gården nevnes første gang i dokumenter fra omkring år 1330. Da bygningene ble restaurert i 1978 ble det klart at noen bygningsdeler stammer fra tidlig 1500-tallet, bl.a. et lite vindu i sengotisk stil. Fram til den franske revolusjonen i 1794 tilhørte gården et Benediktinerkloster. De franske revolusjonstroppene erobret også Trier-området. Seinere ble gården solgt til inntekt for den franske stat, og den nye eieren, Nicholas Valdenaire, var en tidligere fransk soldat som hadde bosatt seg i området. Han og sønnen var aktive under revolusjonen i 1848, og ble flere ganger fengslet.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Bernd Blumenthal, Herrmann Kramp: Der Roscheider Hof – Benediktinerabtei, Bauernschule, Freilichtmuseum, Ein Beitrag zur 25-Jahr-Feier des Museums, 1998, ISBN 3-980-2025-9-3;
  • Museumsführer des Freilichtmuseum Roscheider Hof, Konz;

Galleri[rediger | rediger kilde]

Video fra friluftsmuseet[rediger | rediger kilde]

Pressing av eplesaft