Ronnie M.A.G. Larsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ronnie M.A.G. Larsen
Ronnie 3.jpg
Født9. januar 1971 (48 år)
Beskjeftigelse Skribent, musiker
Nasjonalitet Norge

Ronnie Michael André Giskegjerde Larsen (født 9. januar 1971) er en norsk forfatter, skribent, kåsør, folkehøgskolelærer, regissør og musiker. Han er fra øya Giske i Giske kommuneSunnmøre og bor i dag på Filtvet i Hurum kommune.

Larsen var fast perkusjonist i popbandet The Margarets fra 1991-2011.

Han er utdannet manusforfatter og filmregissør fra Surrey Institute of Art & Design, University College, i dag University for the Creative Arts, i sørlige England og er hovedlærer på film, foto og sosiale medier ved Holtekilen Folkehøgskole i Bærum.[1] Han ga i 2008 ut novellesamlinga OFFA-Forteljingar frå ei øy og i 2012 ga han ut sin første roman, Sommar i Thereses gate. Han er også manusforfatter på spillefilmen Skumringslandet som hadde premiere i 2014 og har skrevet librettoen til jazzoperaen Storkaren som hadde urframføring i august 2012, og oppsatt i Den Norske Opera og Ballett høsten 2013. The Brazz Brothers skrev musikken, og Magne Fremmerlid var solist.

Etter at han fikk et barn med Downs syndrom har han engasjert seg i samfunnsdebatten om menneskeverd og holder foredrag om emnet. Han sitter i styret for Dissimilis.[trenger referanse]

I 2016 startet etablerte han to radioprogrammer på kanalen Ordentlig Radio. Hus Forbi og musikkprogrammet Platelangs med Larsen & Valebrokk, som han har sammen med journalist Erik Valebrokk. I 2017 startet han radiokanalen RadioSignal sammen med Lars Ulseth.

Ronnie M.A.G. Larsen driver Bokhandleren på Tofte som han åpnet i juni 2017 og jobber som filmlærer ved Follo Folkehøgskole[2] i Vestby.

Giske[rediger | rediger kilde]

Tre av medlemmene fra det oppløste The Margarets, Rune Berg, Ronnie MAG Larsen og Alex Rinde debuterte med syvtommeren Strangers In A New Town den 2. november 2012. Bandet heter Giske, det samme som øya de kommer fra. Giske ga ut platen Carousel Magic Spell i mai 2015.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Film - foto - sosiale medier». Holtekilen folkehøgskole. Besøkt 1. oktober 2016. 
  2. ^ Follo Folkehøgskole

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]