Roger de Beaumont, 2. jarl av Warwick

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

Roger de Beaumont, 2. jarl av Warwick (født 1102, død 12. juni 1153), også kjent som Roger de Neubourg, var eldste sønn av Henry de Beaumont, 1. jarl av Warwick og hans hustru Marguerite. Han arvet tittelen jarl av Warwick etter sin far i 1123.

Han ble regnet som en gudfryktig og trofast mann, og i en samtidig krønike, Gesta Regis Stephani, omtales han som «en mann av mild innstilling». Han åpnet Hospital of S. Michael, et leprosarium i Warwick, og finansierte dette ved å overføre tienden fra Wedgnock og annen eiendom. Han gav også donasjoner til tempelriddernes hus utenfor Warwick. Under kong Stefan grunnla han også et kloster viet til St. Kenned ved Llangennilth i Glamorgan. Klosteret var tilknyttet St. Taurinus' kloster i Évreux i Normandie.

Roger besøkte Det hellige land flere ganger, og deltok i andre korstog. Det ser også ut til at han sluttet seg til Konrad III av det tysk-romerske rikes ekspedisjon etter beleiringen av Lisboa.

Familie[rediger | rediger kilde]

Roger giftet seg i 1130 med Gundred de Warrenne, datter av William Warenne, 2. jarl av Surrey og Elizabeth de Vermandois. De fikk seks barn:

  1. William de Beaumont, 3. jarl av Warwick
  2. Waleran de Beaumont, 4. jarl av Warwick
  3. Henry de Beaumont, dekan i Salisbury i 1205
  4. Agnes de Beaumont, gift med Geoffrey de Clinton, kongelig kammerherre
  5. Margaret de Beaumont
  6. Gundred de Beaumont, gift med 1) Hugh Bigod, 1. jarl av Norfolk og 2) Roger de Glanville


Forgjenger:
 Henry de Beaumont 
Jarl av Warwick
Etterfølger:
 William de Beaumont