Waleran de Beaumont, 4. jarl av Warwick

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Waleran de Beaumont, 4. jarl av Warwick (født 1153, død 12. desember 1204), også kjent som Waleran de Neubourg var en yngre sønn av Roger de Beaumont, 2. jarl av Warwick og Gundred de Warenne.

Ved farens død i 1153 arvet den eldre broren William tittelen jarl av Warwick. Han døde i 1184 uten å ha fått en sønn, og tittelen gikk da videre til Waleran. Det oppstod problemer i forbindelse med dette, ettersom en svindler utgav seg for å være William, og gjorde det vanskelig for Waleran å opprettholde sitt krav på tittelen.

I motsetning til sine forfedre ser han ikke ut til å ha vært en særlig aktiv soldat; han betalte scutage for å slippe å tjenestegjøre i Wales. Som jarl av Warwick hadde han allikevel en fremtredende posisjon ved hoffet, og han bar det høyre statssverdet ved kroningen av Johan uten land den 27. mai 1199.

Han var sjenerøs med støtte til Hospital of S. Michael, et leprosarium i Warwick som faren hadde grunnlagt, og han gav også nonnene ved Pinley en eiendom i Claverdon og nonnen ved Wroxall en eiendom i Brailes.

Familie[rediger | rediger kilde]

Før 1190 giftet han seg med Margaret, datter av Henry de Bohun, 1. jarl av Hereford og Maud av Essex. De fikk fire barn:

  1. Henry de Beaumont, 5. jarl av Warwick
  2. Waleran de Beaumont
  3. Gundred de Beaumont, ble nonne i Pinley Abbey
  4. Alice de Beaumont, gift med William de Maudit. Deres sønn William ble den åttende jarl av Warwick, mens datteren Isabel de Maudit var mor til den niende jarlen.


Forgjenger:
 William de Beaumont 
Jarl av Warwick
Etterfølger:
 Henry de Beaumont