Reza Pahlavi II

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Reza Pahlavi II
Reza Pahlavi by Gage Skidmore.jpg
Født31. oktober 1960 (58 år)
Teheran
Ektefelle Yasmine Pahlavi (1986–)
Far Muhammed Reza Pahlavi
Mor Farah Pahlavi
Søsken Ali Reza Pahlavi, Farahnaz Pahlavi, Shahnaz Pahlavi, Leila Pahlavi
Barn Princess Noor Pahlavi
Utdannet ved University of Southern California
Beskjeftigelse Politiker
Nasjonalitet Iran
Språk Persisk, engelsk, fransk
Utmerkelser Storkors med kjede av Republikken Italias fortjenstorden (1974), storkors av Æreslegionen, storkors med kjede av Isabella den katolskes orden, Ærestegnet for fortjenster i gull

Reza Pahlavi II (Cyrus Reza Pahlavi) (født 31. oktober 1960 i Teheran) var Irans kronprins fra sin fødsel i 1960 til revolusjonen i 1979. Han er sønn av Mohammed Reza Pahlavi, den siste sjahen av Iran, og keiserinne Farah Pahlavi. Etter farens død 27. juli 1980 har han vært overhode for huset Pahlavi og tronpretendent, og refereres av sine tilhengere til som Hans Keiserlige Majestet Reza Shah II. Hans farfar Reza Pahlavi grunnlaget Pahlavi-dynastiet.

Reza Pahlavi flyttet till USA i 1978 for å avslutte studiene der. Han er både utdannet jagerpilot og har eksamen i statsvitenskap fra University of Southern California. Etter revolusjonen i hjemlandet bodde han i eksil i flere land, og har siden 1984 bodd permanent i USA, der han nå er bosatt i Potomac, Maryland. Han er gift med Yasmine Etemad Amini, og har tre døtre.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]