Rasmus Emil Benestad

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Rasmus Emil Benestad
Født 29. januar 1968 (49 år)
Nasjonalitet Norge

Rasmus Emil Benestad (født 29. januar 1968) er norsk klimatolog.

Benestad er Bachelor of Science (Hons) (1992) i fysikk og elektronikk fra University of Manchester Institute of Science and Technology (tidligere UMIST, nå University of Manchester) i Storbritannia og Master of Science (1994) i fysikk fra New Mexico Institute of Mining and Technology i USA (hovedoppgave i skyfysikk). Han har doktorgrad (Doctor of Philosophy (D.Phil), 1997) i fysikk fra University of Oxford (Storbritannia). Emnet for avhandlinga var havmodellering, Kelvinbølger i Stillehavet og El Niño-fenomenet.

For tida er Benestad ansatt ved Meteorologisk institutt. Han har arbeidet med klimaanalyse (empirisk-statistisk nedskalering) og sesongvarsling. Han har deltatt i forskningsprosjektet RegClim, og han er fra 2007 leder for prosjektet SPAR, som forsker på sesongprediktabilitet.

I perioden 2004-2006 var Benestad nordisk representant i rådet for European Meteorological Society. Han deltar aktivt i debatten rundt klimaspørsmål og er en av bidragsyterene til den prisbelønte bloggen RealClimate.org. Han har også vært blogger for climate.weather.com.

Benestad var bidragsyter til kapittel 11 i FNs klimapanels Fourth Assessment Report og Third Assessment Reports («Climate Change 2007: The Physical Science Basis»). Han er forfatter av boka Solar Activity and Earth's Climate (2002, 2005; Praxis-Springer).