Rangrim

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rangrim
Chosŏn'gŭl: 랑림군
Hanja: 狼林郡
RR: Rangrim-gun
MR: Rangrim kun

Kart over

LandNord-Korea Nord-Korea
ProvinsChagang
StatusFylke (kun)
TidssoneUTC+09:00
Areal2 062,44 km²
Befolkning36 481 (2008[1])
Bef.tetthet17,69 innb./km²

Rangrim er et fylke (kun) helt øst i provinsen Chagang i Nord-Korea. Fylket ble etablert som egen enhet etter en større reorganisering av lokalstyret i desember 1952 fra deler av fylkene Changgang og Changjin. Opprinnelig var fylket en del av provinsen Sør-Hamgyong, men overført til Chagang i 1954. Fylket grenser til Hwapyong, Kimjongsuk og Kimhyongjik i nord, Pujon i øst og Changjin i sør, samt Changgang, Songgan og Ryongrim i vest.

Fjellet er fjellrikt og kupert og fylket er dominert av fjellkjedene Rangrimfjellene og Yonhwafjellene. Høyeste punkt er Yonhwasan 2355 moh. de lavereliggende delene av fylet ligger vel 1000 moh. Klimaet er kaldt og kontinentalt med vinterfrost fra midten av september til sent i mai.

Flere veier går gjennom fylket, foruten Kanggyelinja, jernbanen som har forbindelse mot Kanggye i vest. Viktigste landsbruksprodukter er poteter, mais, bygg og hvete. I fylket drives også med tømmerhogst, foruten at det finnes noen mindre fabrikker.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Korean Central Bureau of Statistics: 2008 Population Census (Folketelling 2008, publisert i 2009)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Nord-KoreastubbDenne Nord-Korearelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.