Quake II

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Quake II
Utviklerid Software
UtgiverActivision
DistributørMacmillan Inc.
Steam[1]
Humble Store[2]
GOG.com
RegissørKevin Cloud
DesignerKevin Cloud
ProgrammererJohn Carmack
KomponistSascha Dikiciyan
SpillmotorQuake II-motoren
Siste versjon3.21
PlattformAmiga, Nintendo 64, PlayStation, Windows, Linux, BeOS), Macintosh
Utgivelse30. november 1997
SjangerFørstepersonsskytespill
ModusEnspiller, flerspiller
Aldersgrense18 år
Format1 x CD-ROM
Nettstedwww.idsoftware.com/games/quake/quake2
Del av serien Quake

Quake II er et amerikansk førstepersonsskytespill utviklet av id Software som ble lansert i november 1997.[3] Spillet er det andre i Quake-serien. Bakgrunnsmusikken ble laget av Sonic Mayhem. Spillet er egentlig ikke en direkte oppfølger til Quake, men navnet ble valgt siden utviklerne ikke ble enige om et navn.[4]

Oversikt[rediger | rediger kilde]

Handlingen i spillet foregår i et sciencefictionmiljø. I enspillerdelen er en menneskelignende soldat delaktig i «Operation Overlord», som er et desperat forsøk på å beskytte jorda fra utenomjordisk invasjon. Operasjonen går til motangrep på den fiendtlige planeten til «Cybernetic Strogg-sivilisajonen». Mesteparten av de andre soldatene blir enten fanget eller drept så snart de kommer gjennom planetens atmosfære, så det er opp til spilleren å penetrere Strogg-hovedstaden alene og myrde Strogg-lederen Makron.

I motsetning til Quake ble Quake II utgitt med OpenGL-grafikkstøtte. Den seneste versjonen er 3,20. Denne oppdateringen fikser noen småproblemer, og inneholder flere brett for flerspillermodusen Deathmatch. Quake II bruker en forbedret klient/server-nettverksmodell av den som ble introdusert i Quake.

Spillkoden for Quake II, som definerer funksjonaliteten for våpen, individer og spillmekanikken, kan bli endret på alle måter fordi id Software publiserte kildekoden til disse med spillet, slik de har gjort for flere av sine spill. Dette gjør det enklere å lage spillmodifikasjoner som forandrer spillet og å utvikle forskjellige spillmekanikker, forandre grafikk, lyd, våpen og lignende. Den fulle kildekoden til Quake II ble utgitt den 21. desember 2001, og har ført til mange modifikasjonsprosjekter av spillmotoren, som Quake2maX, R1Q2 og Quake II Evolved.

Utvidelser[rediger | rediger kilde]

Det er to offisielle spillutvidelser:

Andre plattformer[rediger | rediger kilde]

Quake II ble i 1999 utgitt både til PlayStation og Nintendo 64. Innholdet er i stor grad likt, men forandringer ble gjort på spillsekvenser og et «split-screen» flerspillermodus erstattet nettverks- og Internettmodus. Den største forskjellen mellom konsoll- og PC-plattformen er likevel grafikken.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Steam[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Humble Store[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ «Quake II for Amiga (2002) - MobyGames». MobyGames. Besøkt 4. februar 2017. 
  4. ^ «QuakeCon 2007: John Carmack Talks Rage, id Tech 5 And More». 26. august 2007. Arkivert fra originalen 26. august 2007. Besøkt 4. februar 2017. 
  5. ^ iD Software (1. januar 1998). «Quake II Mission Pack: The Reckoning». Besøkt 4. februar 2017. 
  6. ^ «Quake II Mission Pack: Ground Zero». GameSpot (engelsk). Besøkt 4. februar 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]