Pro Cycling Manager

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Pro Cycling Manager
UtviklerCyanide
PlattformMicrosoft Windows
GenreSimulasjonsspill

Pro Cycling Manager (PCM) er et videospill av Cyanide hvor spilleren kontrollerer et profesjonelt sykkellag. Oppgaven er å trene syklistene og hente inn nye, samt ta kontroll over dem under selve løpene i 3D-grafikk. I tillegg må du holde orden på finansene og andre utenomsportslige ting. Det finnes også noen andre spillmoduser. Banesykling og Armada er to av dem.

Hver etappe kan enten spilles av deg eller simuleres. Velger du å spille etappen, vises rittet på skjermen. Du har kontroll over hver enkelt rytters innsats, hvordan de skal oppføre seg i feltet (gå i brudd, kjøre i front etc.), når de skal få mat, hvem som skal beskyttes, når de skal spurte og lignende.

Tiden mellom rittene er tiden der du tar for deg alt som har med laget å gjøre; kjøper utstyr, skaffer sponsorer, forhandler om kontrakter med rytterne og lignende.

Det er 81 lag med på spillet, og 180 forskjellige løp. Spilleren kan for eksempel styre lag som Astana, Lampre-Merida og Team Sky. Det fins også mange tilleggspakker som kan lastes ned fra Internett. Blant disse finnes det pakker med mange flere løpere, flere lag og flere løp, blant annet Rogaland GP og Ringerike Grand Prix.

Originalen (2005)[rediger | rediger kilde]

Over 40 lag og over 1000 syklister. Mer enn 450 løp.

Sesong 2006[rediger | rediger kilde]

50 lag og 1200 ryttere. 465 løp.

  • Nye spillemåter for individuell tempo og lagtempo.

Sesong 2007[rediger | rediger kilde]

Delta i over 500 ritt. 61 profesjonelle sykkelteam og mange ryttere.

Sesong 2012[rediger | rediger kilde]

Delta i 180 ulike løp og spill med 81 forskjellige lag.

Armada[rediger | rediger kilde]

I 2012 versjonen av Pro Cycling Manager kom Cyanide med en ny funksjon, Armada. Det går ut på å bygge seg et lag med syklister som du får i pakker, og spille med dem mot andre personer online. Om du vil kjøpe pakker med ekte penger, eller med mynter du tjener ved å spille er valgfritt. Rytterne er delt inn i tre kategorier. Det er gull, sølv og bronseryttere. Gullryttere er syklister som Alberto Contador, Mark Cavendish og Bradley Wiggins, mens sølv og bronseryttere er syklister med dårligere prestasjoner. Denne nye måten å spille online på er blitt tatt godt imot av spillene og det forventes flere forbedringer på Armada til 2013 versjonen av Pro Cycling Manager.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]