Pride and Prejudice and Zombies

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Pride and Prejudice and Zombies
Generell informasjon
Prod.landUSAs flagg USA
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiBurr Steers
ProdusentSean McKittrick
Brian Oliver
Natalie Portman
Annette Savitch
Allison Shearmur
Tyler Thompson
ManusforfatterDavid O. Russell
Burr Steers
Basert påPride and Prejudice and Zombies 
av Seth Grahame-Smith
KlippPadraic McKinley
Foran kamera
MedvirkendeLily James
Sam Riley
Matt Smith
Bella Heathcote
Jack Huston
Douglas Booth
Suki Waterhouse
Lena Headey
Charles Dance
Prod.selskapCross Creek Pictures
Darko Entertainment
Handsomecharlie Films
DistributørScreen Gems[1]
Eksterne lenker

Pride and Prejudice and Zombies er en amerikansk romantisk skrekkkomedie fra 2016. Filmen er regissert av Burr Steers, og har kinopremiere 26. februar 2016.

Steers skrev manuset med David O. Russell, basert på romanen Pride and Prejudice and Zombies av Seth Grahame-Smith fra 2009. Lily James, Sam Riley, Matt Smith, Bella Heathcote, Jack Huston, Douglas Booth, Suki Waterhouse, Lena Headey og Charles Dance medvirker som skuespillere.

Jane Austens klassiske historie om kjærlighetsforhold mellom ulike samfunnsklasser i det 19. århundrets England møter et nytt problem — en hær med zombier.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Tidlig i det 19. århundret blir England beleiret av en zombie-hær. De fem Bennet-søstrene - Elizabeth, Jane, Kitty, Lydia og Mary - har alle fått opplæring i forskjellige våpen og kampsport i Kina etter farens ordre, slik at de kan forsvare seg mot angrep fra Zombier. Fru Bennet ønsker bare at døtrene hennes skal giftes bort til velstående friere. De deltar ved en fest hvor de også møter oberst Darcy, og hans gode venn, den elskverdige Charles Bingley og Bingleys snobbete søster Caroline. Den unge og kjekke Bingley faller for den søte Jane.

Charles Bingley har nylig arvet 100 000 pund, noe som tiltrekker seg oppmerksomhet fra Mrs. Bennet som en potensiell frier for en av hennes døtre. Men når en gjeng zombier angriper festen, må Bennet-søstrene slåss mot dem. Oberst Darcy, også en dyktig zombie-morder, som har trent i japansk kampsport tiltrekkes også av Elizabeth Bennet. På vei hjem til Bingley-familien noen få dager senere blir Jane angrepet av en zombie og utvikler kraftig feber. Men Darcy tror ikke sykdommen hennes er zombie-relatert, og hun blir etter hvert frisk igjen.

Bennet får besøk av en fetter, pastor Collins, som var den eneste gjenlevende mannlige arvingen i familien deres. Han kommer til å arve Bennet-hjemmet etter Mr. Bennets død. Collins ønsker å gifte seg med Elizabeth. Men han sier at hun må gi opp livet som zombie-kriger - Noe hun nekter å gjøre. Elizabeth møter en sjarmerende soldat ved navn George Wickham, som hun møter ved en annen fest. Sammen reiser de til en kirke fylt med zombier som spiser på hjerner fra gris, i stedet for menneskelige hjerner.

George Wickham mener at med disse nye "siviliserte" zombiene, kan mennesker eksistere samtidig. Men Wickhams sanne natur blir snart avslørt: Wickham kan ha myrdet Darcys far, og spilte bort arven hans, og forsøkte deretter å gå etter Darcys yngre søster i håp om å få tak i hennes formue også. Elizabeth får vite at Wickham har stukket av sammen med Lydia, og at hele London har blitt fullstendig overtatt av zombier.

Darcy klarer å redde Lydia, og får vite at Wickham bruker alle de "siviliserte" zombiene til å skape hans egen zombie-hær, som har tatt over London basert på Wickhams egen plan om å ta over kontrollen hele landet. Under en slåsskamp blir Wickham stukket i brystet, og dette avslører at Wickham hele tiden har vært en zombie. Elizabeth redder Darcy fra å bli drept av Wickham, som dereter stikker av.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Lilly James.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]